085-0494494

Home > ERP leveranciers > Mediq automatiseert factuurverwerking met Basware

Mediq automatiseert factuurverwerking met Basware

15 december 2014

Mediq Apotheek, de grootste apotheekketen in Nederland met 225 apotheken en vestigingen in 15 landen, heeft de factuurverwerking geautomatiseerd met Basware en Kofax. Dit ging voorheen nog handmatig, met behulp van een scan- en herkenoplossing dat papieren facturen digitaal inleest. Bij de automatisering stonden de verbetering van kwaliteit en het verlagen van kosten centraal.

Verwerking van 250.000 facturen per jaar

Op jaarbasis komen er bij Mediq 250.000 facturen binnen, afkomstig uit de inkoop van goederen bij grote organisaties. Doordat verschillende Mediq business units een andere administratie voeren, nam de verwerking veel handling met zich mee. Er is gekeken of de inrichting van een shared service center het proces van deze afhandeling kon vereenvoudigen. Naast het systeem dat facturen digitaal kan inlezen, is Mediq op zoek gegaan naar een software oplossing die zou aansluiten bij al bestaande ERP systemen. Alle business units hadden namelijk allemaal een eigen ERP systeem.  Door de gestelde criteria op het gebied van prijs en kwaliteit werd uiteindelijk gekozen voor Basware.

Nu Basware bij Mediq is geïmplementeerd, is de efficiency en daarmee de productiviteit verbeterd. Het zit echter nog niet op het gewenste niveau; de IT infrastructuur tussen klanten en leveranciers moeten nog beter op elkaar afgestemd worden. Mediq ontvangt op dit moment namelijk zeer weinig xml-facturen, minder dan 1%.

Binnen anderhalf jaar is er bij Mediq een centrale- en digitale factuurverwerking en gestandaardiseerd systeem geïmplementeerd, waar het eerder alles op papier deed en elke business unit en eigen systeem had. Vanaf maart 2014 werden alle facturen door het nieuwe systeem geboekt. Uiteindelijk doel is om de efficiency te optimaliseren, met een verwerking van 40.000 facturen per medewerker per jaar.

Meer informatie over berdrijfssoftware?

Vragen over bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer