085-0494494

Home > business software > Dag v/d Privacy: hoe veilig is uw bedrijfssoftware?

Dag v/d Privacy: hoe veilig is uw bedrijfssoftware?

28 januari 2015

Vandaag is het Data Privacy Day (DPD). Deze dag is door de organisatoren ingeroepen om het dialoog tussen zowel consumenten als bedrijven op gang te brengen.

Bij privacy en de schending daarvan wordt door de meeste mensen vooral gedacht aan bedrijven als Facebook en Google. Maar ook andere bedrijven moeten rekening houden met privacy. En daar aan verbonden cybercriminaliteit. Zo beschreef beveiligingsbedrijf McAfee in een rapport dat cybercrime de wereldeconomie 325 miljard per jaar kost. En het zijn voornamelijk bedrijven die worden geraakt door deze vorm van criminaliteit. 

Inbreuk op privacy met grote gevolgen

De hack van afgelopen maandag op de website van Malaysia Airlines en het nieuws van gisteren over de uitlevering van Vladimir Drinkman (die gegevens van mogelijk 160 miljoen creditcards zou hebben  gestolen waarbij honderden miljoenen werden buitgemaakt), laten wel weer blijken dat privacy een onderwerp is dat onlosmakelijk verbonden is met technologie en software. Een iets ouder (maar door mogelijke impact erg tot de verbeelding sprekend) voorbeeld is Dragonfly. De hackers acterend onder deze naam, wisten met succes een aantal bedrijven in de energie sector te hacken. Hierdoor hadden de hackers veel schade kunnen aanrichten en de energievoorziening in verschillende landen kunnen dwarsbomen. 

Maar hoe zit het eigenlijk met data van uw bedrijf en uw klanten? Is dit veilig en voldoet het aan privacy-voorwaarden? Eerder schreven we al een artikel over de Secure Software Foundation, dat zich richtte op het beter beveiligen van bedrijfssoftware met een kwaliteitskeurmerk. Of dit genoeg is, wellicht niet, maar in ieder geval een begin. Een gemakkelijke opgave is het namelijk niet, maar wel een opgave waarover moet worden nagedacht. Zowel door het bedrijf als door de software leverancier. En deze dag is een mooi moment om daar nog eens goed bij stil te staan. 

Meer informatie over bedrijfssoftware?

Vragen over bedrijfssoftware en veiligheid?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer