085-0494494

Home > ERP leveranciers > Waardering ERP software

Waardering ERP software

24 maart 2015

Goede ERP software betekent niet altijd dat het voor een bedrijf de juiste keuze is. Het hangt samen met onder andere de grootte van het bedrijf, de branche waarin het zich bevindt en de doelen die het bedrijf zich stelt.

We hebben aan gebruikers gevraagd wat hun ervaringen waren en hoe ze de door hun gebruikte ERP software waarderen. Omdat bedrijven van elkaar verschillen, en daarmee ook de passende ERP oplossing, hebben wij de resultaten opgedeeld in aantal medewerkers en jaaromzet. Dit heeft gezorgd voor 5 keer een top 3. Zie hieronder de resultaten. Lees alle resultaten in de whitepaper: “waardering ERP software“. 

Waardering ERP software

AFAS

Zoals hierboven te zien is komt met name AFAS goed naar voren. De software van AFAS wordt over het algemeen goed gewaardeerd. Zo vertelt een gebruiker: “Zeer uitgebreid en logische structuur. Meer opties dan we bij andere ERP software konden vinden dus veel ruimte om uit breiden.”

Het gebruikersgemak wordt echter minder gewaardeerd bij AFAS. Zo wordt hierover verteld: “Het ziet eruit alsof het uit 1990 komt” en vertelt een ander: “gebruikersgemak voor eindgebruikers kan nog wel wat beter”.

De reden dat AFAS goed wordt gewaardeerd, ondanks aanmerkingen op het gebruikersgemak, is niet vreemd. Zo kwam in ons onderzoek naar voren dat gebruikersgemak van de software onder respondenten de laagste prioriteit heeft. Lees hier meer over in het artikel: “prioriteit van eisen aan ERP software“, of download hier de whitepaper. 

Microsoft Dynamics

Microsoft Dynamics komt een paar keer in een top 3 voor. Net als bij AFAS wordt de flexibiliteit geprezen en aangegeven dat de functionaliteit goed is. Maar ook bij Microsoft Dynamics wordt aangegeven dat het gebruikersgemak niet optimaal is. Zo vertelt een respondent: Flexibel, functionaliteit is breed, gebruikersgemak is matig”

Een andere respondent verteld over het gebruikersgemak: “Gebruikersgemak valt mij tegen (…), teveel mogelijkheden waar ik volgens mij nog geen gebruik van maak, software is niet intuïtief”.

OpenERP

OpenERP komt naar voren als goed gewaardeerde software bij bedrijven met een omzet van minder dan 2.5 miljoen euro. Bij deze opensource software wordt vooral de flexibiliteit geprezen. Een gebruiker zegt hierover: “Goede combinatie van flexibiliteit en functionaliteit. Software is opensource (…), implementatie via een partner is kostbaar.”

Inventive Systems

De software van Inventive Systems komt goed uit de bus bij bedrijven met minder dan 21 medewerkers. Naast de flexibiliteit (een respondent: Inventive heeft een zeer flexibel programma waar veel naar eigen wens ingevuld kan worden.”) wordt ook het gebruikersgemak gewaardeerd. Zo wordt verteld: “Het is fijn in gebruik, duidelijk om mee te werken.”

Exact

De software van Exact wordt redelijk gewaardeerd, bij bedrijven met meer dan 100 medewerkers echter heel goed. Ook weer hier wordt het gebruikersgemak niet goed gewaardeerd. Een gebruiker: “het is niet eenvoudig te bedienen en te gebruiken voor nieuwe medewerkers.” Wel wordt, net als bij bovenstaande software, de flexibiliteit gewaardeerd. “Exact is zeer flexibel, accuraat en snel”, zo verteld een respondent.

Meer informatie over ERP software?

Vragen over ERP of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer