085-0494494

Home > Uncategorized > Het belang van een onafhankelijk ERP projectleider

Het belang van een onafhankelijk ERP projectleider

25 januari 2011

Een succesvolle ERP implementatie kan bedrijfsprocessen optimaliseren of efficiënter maken, wat weer kan leiden tot kostenbesparing.

Een ERP systeem is kostbaar, echter de implementatie van zo’n ERP systeem kan nog kostbaarder zijn. Zeker als het verkeerde product, of nog erger, de verkeerde leverancier is geselecteerd. Ervaringcijfers tonen aan dat 40-50% van de implementaties mislukt en dat 70-80% van de gelukte implementaties maar voor een deel succesvol is omdat de verwachte Return on Investment (ROI) niet is gehaald.

Dat ondervond bestekgroothandel Amefa.  Met een begroting van EUR 178.000,- werd in februari 2006 begonnen aan de ERP implementatie die aanvankelijk 3 maanden zou duren. Uiteindelijk werd dit pas juni 2007, op zich al vervelend, maar de extra kosten die door de leverancier in rekening zijn gebracht bedroegen maar liefst EUR 732.000,-! (bron: Pim van der Beek, VNU Media)

Een ERP implementatie is een gecompliceerd proces en hoewel je nooit alle problemen kunt voorkomen, gelooft IT Selector dat een onafhankelijke projectleider een essentiële rol speelt. Door de onafhankelijkheid van onze projectleiders en consultants zal er nooit een ‘conflict of interest’ ontstaan in de oplossing, de planning of het budget van het ERP implementatie traject. Onze projectleiders behartigen de belangen van uw bedrijf, niet die van de leverancier!

Kijk bij ‘ Onze Diensten‘ hoe we u kunnen helpen bij een succesvolle ERP implementatie.

Reageer