085-0494494

Home > Uncategorized > ICT in de zorg

ICT in de zorg

14 februari 2011

ICT is een belangrijk hulpmiddel om de kosten in de zorg te verlagen. Hierin zijn een aantal problemen aan de orde:

  • Zorg is ‘mensenwerk’ en veel mensen die werkzaam zijn in de zorgsector hebben weinig of geen affiniteit met informatiesystemen in het algemeen.
  • Hoewel er steeds meer kennis nodig is om de immer vernieuwende systemen te kunnen begrijpen en gebruiken, blijven de zorg opleidingen hierin achter.
  • Verder blijkt de functionaliteit van software niet zo intuïtief als de makers wellicht in gedachten hadden.

Deze problemen staan efficiency in de weg en werken dus niet kosten verlagend zoals eigenlijk de bedoeling was. Er ligt een verantwoording voor de zorginstellingen om samen met leveranciers en adviesbureaus tot een passende oplossing te komen. De focus zal hierbij moeten liggen op het ontwikkelen van toepassingen voor de behoeften die worden gesignaleerd, echter zonder de affiniteit van de gebruikers met de betreffende toepassingen uit het oog te verliezen.

Met het dichter bij elkaar brengen van gebruiker en toepassing zal het aantal succesvolle afgesloten ICT-projecten binnen de zorg toenemen. Hiermee zal voor de zorgsector helder worden dat investeringen in de ICT noodzakelijk en zinvol zijn, wat weer een directe impact op het aantal ICT-projecten in de zorg zal hebben.

IT Selector levert onafhankelijke consultants en projectmanagers met ervaring in de zorgsector.

Reageer