085-0494494

Home > ERP leveranciers > Overheid en ICT; zo moet het dus niet

Overheid en ICT; zo moet het dus niet

18 februari 2011

De Raad voor de Rechtspraak zet een punt achter Viro, het programma Vernieuwing Informatiesystemen en stopt de aanbesteding vanwege onvoldoende budget. De aanvankelijke middelen die vanuit het Rijk zijn toegezegd worden niet verruimd, waardoor het (te lage) budget teveel risico’s met zich meebrengt; De aflevering van het totale project zou in het geding komen, terwijl het budget voor de reguliere ICT vernieuwing zoals werkplek- en databeheer deels verloren zou gaan in dit project. Dit zou de bedrijfsvoering van de rechterlijke macht weer in gevaar brengen.

Opvallend is dat een eerdere aanbesteding voor het Viro project ook is stopgezet, dit was in 2009. Destijds was het project overigens op ruim 30 miljoen begroot. Het nieuwe systeem zou moeten bestaan uit standaard software in combinatie met meerdere losstaande onderdelen. Na het besluit in 2009 om de aanbesteding stop te zetten, is gekeken naar een uitgeklede versie gebaseerd op standaard software. Met een raming van 10 milloen leek dit een meer haalbare situatie.

Ondanks het feit dat ICT omgevingen beperkt houdbaar zijn en dus geactualiseerd dienen te worden, is het nog niet bekend of en wanneer een nieuw Viro project gestart gaat worden.

IT Selector heeft ervaring in het managen van complexe ICT trajecten en levert projectmanagers voor bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw ERP systeem. Onder Onze Diensten leggen we graag uit wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.


Reageer