085-0494494

panel
Home > Microsoft > Dynamics NAV > Mogelijke overname Lawson door Infor

Mogelijke overname Lawson door Infor

16 maart 2011

11,25 dollar per aandeel is het bod van Investeringsmaatschappij Golden Gate Capital, de eigenaar van ERP leverancier Infor. Dit resulteert in een overname bedrag van ongeveer 1,8 miljard dollar. Lawson bevestigd dat er gesprekken gaande zijn maar dat overeenstemming nog niet bereikt is.

Lawson (omzet 736 miljoen dollar in 2010) en Infor (omzet 1,8 miljard dollar in 2010) leveren ERP software oplossingen aan middelgrote bedrijven. Door de overname van Lawson door Infor verstevigd de laatste haar software portfolio alsmede haar klantenbestand. Mocht de overname doorgang vinden bij de aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten dan zal de omzet van het bedrijf richting de 3 miljard dollar groeien.

Volgens een ERP software rapport van Gartner van december 2010 vallen beide bedrijven in de categorie ‘niche spelers’. Overige spelers in dit gebied zijn MS Dynamics NAV, Syspro, Sage en Exact.


Reageer