085-0494494

Home > ERP leveranciers > UWV: standaardsoftware-tender volgt op ERP-tender

UWV: standaardsoftware-tender volgt op ERP-tender

25 maart 2011

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen start in Q2 2011 een aanbesteding voor standaard software ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocesse. De aanbesteding zou eind 2011 afgerond moeten zijn. Naast deze aanbesteding loopt er al een tender voor ERP software bij het UWV, bedoeld voor de ondersteunende tak van het bedrijf, zoals inkoop personeelszaken.

Frans Haverkamp, begin 2011 aangetreden als CIO bij het UWV, gelooft in de reeds lopende strategie van standaardisatie. “Pas als het echt niet anders kan zullen we kijken naar ontwikkeling van maatwerk oplossingen.”

Naast gebruik van nieuwe standaardoplossingen kijkt Haverkamp ook naar hergebruik van huidige oplossingen. Het is niet altijd mogelijk of haalbaar om de legacy software te vervangen door een nieuwe standaardoplossing. Toch zal een onderdeel van de huidige tender wel bestaan uit het analyseren en in kaart brengen van die eventuele mogelijkheden.

Het UWV is voorzichtig met experimentele oplossingen en baseert haar omgeving liever op bewezen technologie. De potentie van SaaS-oplossingen behoort, gezien het huidige stadium van dit systeem, zeker tot de mogelijkheden, aldus Haverkamp.

Het nieuwe WIA-systeem, dat onder leiding van Thijs Vervaat, Haverkamps voorganger, door Logica werd gebouwd maar niet afgemaakt, heeft geen betrekking op de huidige aanbesteding. Haverkamp verwacht überhaupt niet dat dit project een herstart gaat meemaken. De druk vanuit de overheid hierin is niet meer en we focussen nu op het inrichten van een omgeving gericht op ‘e-dienstverlening’.


ITselector levert (gratis) Online ServicesConsultancy en Project Management diensten op het gebied van ERP softwareCRM software of E-Commerce software.

Reageer