085-0494494

Home > ERP leveranciers > Apax koopt Epicor en Activant – fusie van Business Software aanbieders

Apax koopt Epicor en Activant – fusie van Business Software aanbieders

07 april 2011

Investeringsmaatschappij Apax Partners koopt Epicor en Activant met het doel om deze te fuseren tot een van de grootste leveranciers van Business Software Solutions.

Epicor Software Corporation (1984), leverancier van Enterprise Business Software met een focus op industrie, distributie, retail en logistiek, wordt gekocht voor $ 976 miljoen.

Activant Solutions Inc. (1972), ERP en POS software leverancier met een focus op industrie, automotive en retail wordt overgenomen voor een nog te bepalen bedrag. De verwachting is dat de totale overname van de twee bedrijven gemoeid zal gaan met een bedrag van $ 2 miljard.

De gefuseerde bedrijven zullen verder gaan onder de naam Epicor Software Corporation. Partner Macroscoop vertegenwoordigd Epicor in Nederland.

Er is de laatste tijd al veel beweging op de business software markt, meer specifiek op de ERP markt, en deze grote overname sluit hier op aan. Zie ook onze andere overname nieuwsberichten: Infor/Lawson,  Deltek/Maconomy, VCD/CSS en Qurius/Prodware.

3 reacties

Beste Jaap,Hartelijk dank voor de informatie en snelle reactie. Ik ga zeker contact opnemen om te vragen of ik daar meer over mag weten.Dat gaat zeker lukken! Als u dat zo voorstelt, weet u misschien nog meer bedrijven die een dergelijk proces hebben doorgemaakt en die ik eventueel in mijn onderzoek mee kan nemen?Ik hoor graag van u.met vriendelijke groet,Wessel Kouwen

2012-11-01 14:04:18 door Wessel Kouwen

Beste Wessel,Waarom Apax ervoor gekozen heeft om de naam Epicor aan te houden na de fusie van Epicor en Activant durf ik niet te zeggen, dit is een interne aangelegenheid geweest. Ik kan me voorstellen dat het te maken heeft met naamsbekendheid, waarin Epicor wellicht een hogere mate van naamsbekendheid genoot dan Activant. Wellicht dat Macroscoop, partner voor Epicor in Nederland je hier meer over kan vertellen; www.macroscoop.nl.Succes met je stage bij ACS Logistics en als ik je nog ergens mee kan helpen, neem gerust contact op.Met vriendelijke groet,Jaap Lucas ITselector

2012-10-31 19:50:19 door jaap

Voor het bedrijf waar ik stage bij loop doe ik een onderzoek naar het veranderen van de bedrijfsnaam bij een overname. Al zoekende op internet kwam ik bij dit artikel aangezien hier bij staat dat het bedrijf verder gaat onder de naam Epicor Software Corporation. Kan de persoon die het artikel heeft geschreven mij misschien ook uitleggen waarom deze keuze is gemaakt? Of kan ik die informatie ergens anders vinden? Of andere vergelijkbare informatie? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Wessel Kouwen

2012-10-31 14:54:35 door Wessel Kouwen

Reageer