085-0494494

Home > Social Media > Facebook in China – Social Media, maar dan anders..

Facebook in China – Social Media, maar dan anders..

11 april 2011

Mark Zuckerber, CEO van Facebook praat al geruime tijd met partijen in China om voet aan de grond te krijgen voor Facebook. Nu lijkt er een doorbraak te zijn in de vorm van een samenwerking met Baidu Inc. China’s meest populaire zoekmachine. In plaats van Facebook in China te draaien zal er een aparte Social Media website worden ontwikkeld, gericht op China.

Vorig jaar trok Google zich nog terug uit het communistische land, vanwege de overheidscensuur die daar heerst. Door de samenwerking met Baidu lijkt het voor Facebook nu toch mogelijk te gaan worden in China. De nieuw te ontwikkelen website zal overigens niet gelinkt worden met Facebook, tevens is een startdatum nog niet bekend.

China blokkeert websites zoals Facebook, Twitter and Google’s YouTube. Mede hierom zal er een enorme behoefte bestaan aan social networking onder de 457 miljoen internetgebruikers in het land. Facebook en Baidu hopen hier met de nieuwe website op in te spelen.

Reageer