085-0494494

Home > Infor > Infor neemt Lawson over

Infor neemt Lawson over

26 april 2011

Enkele weken geleden berichtten we al dat er sprake was van een mogelijke overname van Lawson door Infor. Vandaag is bekend gemaakt dat Lawson Software overgenomen wordt door GGC Software Holdings Inc., een dochtermaatschappij van Golden Gate Capital en Infor. De gecombineerde software suite van Infor en Lawson biedt industrie specifieke oplossingen, waarmee meer dan 75.000 klanten zullen worden bediend. Uit de transactie ontstaat een marktleider met een focus op productie, gezondheidszorg, distributie en overheid.

“De samenvoeging van de twee bedrijven zal resulteren in een rijke, geïntegreerde ERP oplossing. Het is de bedoeling om veel van de applicaties zo kort mogelijk na de transactie te integreren. We werken ook aan een verbeterde uitrol, gebruik en upgrade van de ERP applicaties. We hebben veel ideeën op een rij gezet om de klant ervaringen te verbeteren.” Aldus Charles Philips, CEO van Infor.

De combinatie van Infor’s productie, logistiek en workforce en asset management producten met de financiële en human resource producten van Lawson resulteert in verbeterde stroom van bedrijfsprocessen, lagere integratiekosten vanwege single-sign-on, intuïtieve look-en-feel en een naadloze navigatie door samengestelde applicaties. Dit alles wordt zowel on-premise als in de cloud geboden.

Infor heeft aangekondigd dat het 400 extra software engineers wil aannemen en 60% groei voor wat betreft producten en verbetering wil realiseren.

De transactie zal naar verwachting in Q3 van 2011 afgerond zijn.

Reageer