085-0494494

Home > Social Media > Twitter goes Facebook – Social Media op de zakelijke markt

Twitter goes Facebook – Social Media op de zakelijke markt

06 april 2011

Het gerucht gaat dat Social Media netwerk Twitter in de nabije toekomst een optie gaat bieden aan bedrijven en merknamen om een ‘Page’  aan te maken, die sterke overeenkomsten toont met een Facebook Page. Hiermee zouden bedrijven specifieke content kunnen aanbieden in een pagina die op het betreffende bedrijf of merknaam is toegespitst.

Naast een breder draagvlak voor bedrijven wil Twitter hiermee de winstgevendheid op de langere termijn vaststellen. Door de genoemde content in een gecontroleerde omgeving aan te kunnen bieden verwacht Twitter een toename van deling van de content door de volgers van de bedrijven, wat in meerdere opzichten weer rendabel kan zijn voor de bedrijven.

Het Social Media netwerk zal waarschijnlijk de eerste pagina’s in de VS uitrollen, alvorens de optie in de rest van de wereld aan te bieden. Dit loopt overigens volledig in lijn met het advertentiebeleid dat Twitter momenteel hanteert.

Reageer