085-0494494

Home > Social Media > Twitter vs. E-mail – Social Media wint terrein

Twitter vs. E-mail – Social Media wint terrein

26 april 2011

Jarenlang was e-mail hét middel voor interne communicatie, maar ook hier wint Social Media steeds meer terrein. Volgens onderzoek van Blauw Research, gedaan onder ruim 800 werkende Nederlanders, geeft bijna een kwart de voorkeur aan Twitter boven e-mail om met hun collega’s te communiceren over lopende zaken. Mannen nemen hiervan een groter gedeelte voor hun rekening dan vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek.

De opkomst van Social Media als concurrent van e-mail is geen nieuws. Sommige bedrijven zijn al bezig om e-mail geheel door Social Media te vervangen. De vraag is hoe en wanneer Social Media het externe mailverkeer kan vervangen.

Tegelijkertijd zal moeten worden nagedacht over de impact van Social Media als vervanging voor het externe e-mail verkeer. De impact op interne en externe gedragscode, IT infrastructuur, juridische aansprakelijkheid, beheer van (Twitter)accounts enzovoorts.


Dit bericht kun je overigens gewoon delen via Twitter, E-mail en andere kanalen..

Reageer