085-0494494

Home > Social Media > Twitter oprichters starten nieuw bedrijf – The Obvious Corporation

Twitter oprichters starten nieuw bedrijf – The Obvious Corporation

29 juni 2011

De 3 sleutelfiguren van Twitter, (Biz Stone, Jason Goldman en Evan Williams) starten gezamenlijk een nieuw bedrijf.

“Het plan is om nieuwe projecten te ontwikkelen en grote problemen op te lossen, in lijn met een eenvoudige mission statement: Obvious Corporation ontwikkelt systemen die mensen ondersteunt om samen te werken naar een betere wereld.” Aldus Stone in zijn blogpost van gisteren.

De website van The Obvious Corporation is al in de lucht, zij het met minimale informatie.

Deze wijziging in de top van Twitter is de meest recente van vele. Niet vreemd voor een 5 jaar oud bedrijf dat van start-up naar volwassen tech-industry speler is gegroeid. In oktober verving Dick Costolo (COO) Evan Williams als CEO, waardoor Williams zich weer op product development kon richten. Kort daarna nam Williams afstand van de dagelijkse operatie binnen Twitter en kwam Jack Dorsey weer terug als hoofd product development.

Stone schrijft verder in zijn blog: “Het Twitter personeel en haar management team hebben een enorme productieve groei doorgemaakt. Ik heb besloten dat mijn tijd het meest effectief besteed wordt als ik het team uit de weg ga en wacht totdat ze me voor een specifiek doel nodig hebben.”

Samen met Golman wil het duo Williams-Stone zich focussen op The Obvious Corporation. Alledrie zullen betrokken blijven bij Twitter, niet in de laatste plaats vanwege hun diepte investeringen in het lange-termijn succes van het bedrijf.

Obvious zal als een paraplu fungeren waaronder nieuwe initiatieven van de heren worden geplaatst. De behoorlijk ambitieuze visie op de site luidt: “In het afgelopen decennium van ontwikkelen van ‘large-scale’ systemen op internet zijn we nog nooit zo opgewonden geweest als nu.

Williams wist overigens droog op het prille stadium waarin de site zich bevindt te reageren: “Zojuist een nieuwe website gelanceerd. Hij doet nog niet veel.” tweette hij.

Reageer