085-0494494

Home > ERP leveranciers > Klant beweert mislukt ERP project en klaagt Epicor aan

Klant beweert mislukt ERP project en klaagt Epicor aan

12 augustus 2011

ERP leverancier Epicor wordt aangeklaagd door een van haar klanten vanwege een ERP project dat vijf keer zoveel gekost zou hebben als initieel was gebudgetteerd.

Whaley Food Services repairs, een bedrijf uit South Carolina dat professionele keuken apparatuur verkoopt en repareert, sinds 2006 in gesprek met Epicor over het leveren van een ERP systeem, diende vorige week een aanklacht in tegen Epicor.

Whaley was op zoek naar een leverancier die een “volledig geïntegreerde, real-time software oplossing biedt om de activiteiten van Whaley, inclusief onderdelen, verkoop en service te beheren”.

Volgens de initiële planning zou het project voor het hoofdkantoor en de 12 bijkantoren van Whaley in Maart 2007 afgerond moeten zijn. Echter, het werd meerdere malen vertraagd en heeft gedurende de twee jaar dat het in gebruik is nooit volgens specificaties gewerkt, zo staat in de aanklacht te lezen.

De implementatiekosten zouden USD 190.000,- zijn, maar zijn ondertussen opgelopen tot USD 1.000.000,-. Whaley klaagt Epicor aan wegens fraude, contractbreuk, oneerlijke handel en nalatigheid. Verder eist ze terugbetaling van de gemaakte kosten en een schadeclaim.

Recent is Epicor overgenomen door de investeringsmaatschappij Apax Partners voor USD 976 MLN.

Het kan  een lastig proces worden om te bepalen wie schuldig is aan de vertragingen en de opgelopen kosten. Het gebeurd wel vaker dat ERP implementaties het initiële budget overschrijden, maar een vervijfvoudiging van het budget is extreem.

Het Epicor-Whaley verhaal geeft wel weer wat het belang is van een gedegen voorbereiding van een ERP implementatie. Het opstellen van de eisen en wensen  van de klant middels bijvoorbeeld een Moscow lijst, en vervolgens het monitoren van de verwachtingen van zowel leverancier als klant dragen bij aan de kwaliteit van het project. En daarmee aan de kans van slagen binnen gestelde tijd en budget.

ITselector levert (gratis) Online ServicesConsultancy en Project Management diensten op het gebied van ERP softwareCRM software of E-Commerce software.

Kijk bij ‘ Onze Diensten‘ hoe we u kunnen helpen bij een succesvolle ERP implementatie.

Reageer