085-0494494

Home > Cloud computing > Cloud trends in 2013

Cloud trends in 2013

08 januari 2013

Met een verwachte (US) Cloud markt waardestijging van 130% naar 43 miljard USD (volgens IDC) in 2016, lijkt er geen twijfel dat Cloud een ‘blijvertje’ is. Een altijd groeiend personeelsbestand en de behoefte om kritische data altijd en overal te kunnen benaderen zorgen ervoor dat het een breed gevoerd onderwerp van discussie is.

Hoewel Cloud nog niet lang geleden werd gevreesd en niet begrepen, is het nu iets wat iedereen lijkt te willen ‘hebben’. Het zal zich blijven ontwikkelen en hiermee echte flexibiliteit laten zien, waardoor meer en meer verandering worden verwacht, ook in 2013.

Maar wat kunnen IT experts en de grotere ondernemingen nu verwachten van de almaar rijzende ster van Cloud? Hieronder een toelichting op een viertal te verwachten trends in 2013:

1. Toename mobiele cloud

Personeel wordt steeds mobieler en de cloud zal dit principe alleen maar versterken. Volgens Juniper Research zal het aantal mobiele cloud gebruikers de komende 5 jaar snel toenemen. Deze mobiele cloud markt zal groeien naar 9,5 miljard USD in 2014. Tegenwoordig eisen werknemers doorlopende toegang tot functionaliteit en data, los van welk apparaat ze op dat moment in hun handen hebben. De toenemende mobiliteit in combinatie met de cloud zorgt ervoor dat werknemers altijd toegang tot hun bedrijf hebben, waardoor projecten altijd doorgaan, tussen vergaderingen door of tijdens het reizen.

2. BYOC en verhoogde beveiliging

In 2013 zal de discussie verschuiven van BYOD (Bring Your Own Device) naar BYOC (Bring Your Own Cloud). De lijn tussen ‘public’ en ‘private’ cloud wordt steeds dunner, doordat werknemers een oplossingen nodig hebben die zorgen voor een duurzame balans tussen hun zakelijke en privé leven. Of het nou gaat om een analyse rapport in te zien of de foto’s van hun (klein)kinderen, medewerkers willen gewoon 1 apparaat dat het allemaal kan. BYOC vraagt om snelle en betrouwbare oplossingen. Maar vooral veilig! Doordat meer en meer bedrijven naar de cloud migreren waardoor data eenvoudig beschikbaar komt, zal de beveiliging van deze bedrijfsdata in 2013 top prioriteit blijven.

3. Een ‘Glocal’ cloud

In 2013 zullen bedrijven meer ‘global’ moeten denken, terwijl ze hun partners, klanten en personeel nog steeds lokaal moeten bedienen. Door de combinatie van ‘global’ en ‘local’ ontstaat de ‘Glocal’ cloud. Als de voorspelling van de US Cloud markt waardestijging in 2016 door IDC je niet verbaasde, dan zal de voorspelling van Gartner dat de wereldwijde Cloud markt in 2016 meer dan 200 miljard USD bedraagt wellicht meer indruk maken. Terwijl steeds meer multinationals overgaan naar de cloud, stijgt de vraag naar lokale instellingen. Een uitgebreider en meer divers personeelsbestand vraagt om een cloud oplossing die alle onderdelen van een bedrijf op de juiste manier ondersteund.

4. Opkomst van de cloud-gebaseerde netwerk-ondernemingen

De cloud bestaat voor ondernemingen van elke formaat, wat zorgt voor mogelijkheden tot verbetering van de business op elk niveau. Bedrijven zullen in 2013 steeds vaker buiten hun eigen netwerk opereren, met als gevolg dat we het nut zullen zien van bedrijven die de stap naar de cloud maken. Deze netwerk-ondernemingen zorgen voor een arena waarin leveranciers, partners en klanten van elk formaat samenkomen in 1 cloud en hun business zullen zien groeien door nieuwe mogelijkheden.

Reageer