085-0494494

Home > ERP leveranciers > “Wij van WC-EEND adviseren… WC-EEND!”

“Wij van WC-EEND adviseren… WC-EEND!”

15 oktober 2013

Onafhankelijk advies is essentieel bij software selectie, maar waarom ook alweer? Even een paar quotes van ‘onafhankelijke leveranciers/adviseurs’:

 

Prodware (www.mijnerpkiezen.nl en www.mijncrmkiezen.nl)
De trigger: “Het ideale hulpmiddel bij uw zoektocht naar een nieuwe bedrijfsoplossing. Met een eenvoudige vragenlijst krijgt u snel inzicht in wat u technisch, functioneel en organisatorisch nodig heeft van uw nieuwe oplossing.”

Dat klinkt goed! Jammer alleen dat de geboden oplossing die uit dit ‘advies’ komen altijd (!) een Microsoft oplossing zijn; AX, NAV, CRM of een add-on.

ERP-consultant (www.erp-consultant.nl)
De trigger: “Bent u op zoek naar een nieuwe ERP systeem maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Heeft u reeds een aantal ERP systemen op het oog maar wilt u een onafhankelijk advies van een derde partij alvorens u tot werkelijk aanschaf overgaat? In al deze gevallen bent u bij ERP-Consultant.nl aan het juiste adres.”

Op zich geen slecht verhaal, alleen heeft ERP-consultant een sterke hang naar SAP Business One, dus in hoeverre zijn hun adviezen daadwerkelijk onafhankelijk?

Onze conclusie
Wij vinden dat je voor de selectie van bedrijfssoftware geen consultant van alle mogelijke software oplossingen hoeft te zijn (dit is simpelweg ook niet haalbaar), maar vooral de processen en eisen en wensen van de klant moet kunnen afzetten tegen de beschikbare oplossingen. Zodra er een keuze is gemaakt voor een leverancier zal deze de consultant/developer leveren voor de implementatie.

Verder is het goed om online de verschillende software leveranciers naast elkaar te kunnen zetten om een eerste idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Het is lastig om een volledig, sluitend en actueel overzicht van leveranciers aan te bieden. Daar komt bij dat het selectieproces niet begint bij het vergelijken van een aantal leveranciers; Wat ons betreft begint het altijd met inventarisatie, definitie en (eventueel) optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Vervolgens worden de eisen en wensen in kaart gebracht, eventueel aangevuld met wat u in de huidige ERP oplossing mist. De eisen en wensen dienen als basis voor de project scope en doelen. In combinatie met uw budget is dit de basis voor een RFI. De overige vervolgstappen staan beschreven in het volledige ERP stappenplan.

Afsluitend wil ik je de commercial uit de jaren ’80 waar de titel van dit artikel vandaan komt niet onthouden: WC-EEND commercial

Reageer