085-0494494

Home > Unit4 > Unit4 ontvangt overname bod door Advent: 1.2 miljard

Unit4 ontvangt overname bod door Advent: 1.2 miljard

18 november 2013

Advent International wil Unit4 overnemen en heeft hiervoor een bod van 1.2 miljard euro uitgebracht. EUR 38,75 per aandeel, dat is bijna anderhalf keer de waarde over het afgelopen jaar.

Advent is een wereldwijde ervaren software investeerder en heeft naast de financiële kant van het bod nog een aantal ‘zachte’ dingen toegezegd.
In het kort komt het er op neer dat er aan de richting en visie van Unit4 weinig veranderd; R&D gaat door, de naam Unit4 blijft een Nederlandse juridische entiteit, de arbeidsvoorwaarden blijven gehandhaafd en er vallen geen gedwongen ontslagen.

Wat betreft de visie zal voor Unit4 de transitie naar het SaaS model versneld worden. “Bedrijfssoftware wordt steeds meer een dienst die tegen een vergoeding online beschikbaar is dan een product dat moet worden aangeschaft. Door deze overname zal Unit4 beter en sneller in staat zijn om die omslag te realiseren.”, aldus Chris Ouwinga, oprichter van Unit4.

Lees het volledige persbericht van Advent International.

Reageer