085-0494494

Home > business software > Exact accepteert overnamebod Apax

Exact accepteert overnamebod Apax

09 oktober 2014

Exact gaat akkoord met de overname door Eiger Acquisition B.V. (een dochter van Apax) middels een bod van 32 euro per aandeel. De totale waarde van de Nederlandse leverancier van bedrijfssoftware komt hiermee op 730 miljoen euro, 15 x de brutowinst over de afgelopen 12 maanden.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen steunen het overnamebod unaniem, net als de oprichters en grootaandeelhouders. Deze laatste twee bezitten gezamenlijk zo’n 60% van de uitstaande aandelen.

Apax heeft de financiering van het bod al rond en zal naar verwachting het biedingsbericht in december lanceren. Zodra Apax 95% van de aandelen in bezit heeft zal worden gestart met de procedure om de beursnotering van Exact te beëindigen. Naar verwachting zal de overname in februari 2015 worden afgerond.

Exact starte 30 jaar geleden in een garage en groeide uit tot een internationaal bedrijf, met ruim 1500 medewerkers in 15 landen en een omzet van 213 miljoen in 2013.

Reageer