085-0494494

Home > Cloud computing > Mobiele cloud markt groeit tot 47 miljard in 2019

Mobiele cloud markt groeit tot 47 miljard in 2019

22 december 2014

Onderzoeksbureau Research and markets is met een rapport gekomen met hierin een analyse en voorspellingen over de periode 2014 – 2019. Een paar punten genoemd die worden beschreven in het rapport; 

Nu tablets, smartphones en touchscreens zijn opgepikt door consumenten over de hele wereld, is de verwachting dat de markt van applicaties zal blijven groeien. In het rapport wordt voorspeld dat de mobiele cloud markt zal groeien van 9,5 miljard dollar in 2014, naar 47 miljard dollar in 2019, met een jaarlijks groeipercentage van 36% gedurende deze periode.

De ontwikkeling van mobiele software en mobiele applicaties groeit gigantisch naarmate consumenten steeds meer tablets gebruiken; de bijbehorende mobiliteit heeft geleid tot belangrijke ontwikkelingen in de cloud. De vraag naar mobiele cloud oplossingen neemt toe, doordat de mobiele cloud ervoor zorgt dat gebruikers met één klik op de telefoon of tablet over content kunnen beschikken.

Volgens het rapport is een van de grootste drijfveren van de marktgroei de steeds groeiende behoefte aan connectiviteit en interactie; consumenten willen verbonden blijven. Dit vanwege meerdere redenen, maar in het bijzonder social media. Op zakelijk gebied is het noodzakelijk geworden om constant verbonden te zijn met consumenten, verkopers en leveranciers via het internet, het is de nieuwe huidige standaard geworden.

Deze evolutie van de mobiele cloud en de razendsnelle ontwikkelingen zorgen voor een groot aanbod van mobiele apparaten. Door het groeiende aanbod van mobiele apps groeit de vraag naar smartphones en tablets. Vooral bedrijven als Apple, Amazon, Lenovo en Sony profiteren van deze explosie van mobiele apps en services.

De mobiele cloud voorziet zowel de zakelijke- als particuliere gebruiker steeds meer in hun behoeften. Kanttekening hierbij is dat de veiligheid van data en privacy steeds meer een zorg aan het worden zijn. Wat daarnaast volgens het rapport een uitdaging wordt, is de benodigde beschikbaarheid van bandbreedte die het groeiende aantal applicaties nodig hebben.

Bron: cloudtimes

Meer informatie over Mobiele Cloud?

Oriënteert u zich op (cloud) bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer