085-0494494

Home > SaaS > 3 belangrijke verschillen tussen SaaS en On-Premise

3 belangrijke verschillen tussen SaaS en On-Premise

12 december 2014

De structuur van SaaS kent een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van On-Premise ERP. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Zo is een nadeel van On-premise dat de kosten initiële kosten hoog kunnen oplopen. Nadeel van SaaS is bijvoorbeeld dat de afnemer geen eigenaar wordt van de software. Hieronder worden drie belangrijke verschillen tussen SaaS en On-Premise in schema weergegeven. 

Drie belangrijke verschillen tussen SaaS en On-Premise

EigenschapOn-PremiseSaaS
Licentie               Een licentie op software geeft een beperkt, maar eeuwigdurend recht op gebruik van de software.Een abonnement geeft recht op gebruik van de software, maar dit recht is niet meer geldig bij beëindiging van het abonnement.

Schaalbaarheid

On-Premise software is een applicatie waarbij relatief hoge initiële investeringen gemaakt dienen te worden, denk daarbij aan hardware. Bij een uitbreiding moeten er bijvoorbeeld nieuwe servers worden aangeschaft en ingesteld.Door de softwarelicentie kan toegang verkregen worden tot de software-oplossing. Deze licentie kan indien nodig gemakkelijk worden uitgebreid of teruggebracht.
Wijze van betalingSoftware wordt aangekocht door een eenmalige licentie. Onderhoud en service worden vaak periodiek betaald met een bedrag gebaseerd op een percentage van de licentie.Toegang tot software wordt betaald met een periodieke betaling van een abonnement. Er zijn geen aparte kosten voor onderhoud en service, dit zit bij het abonnement in.

Meer informatie over SaaS?

Bent u op zoek naar SaaS of On-Premise software?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer