085-0494494

Home > Cloud computing > 4 belangrijke ontwikkelingen in de cloud voor 2015

4 belangrijke ontwikkelingen in de cloud voor 2015

05 januari 2015

De cloud blijft groeien. Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud-platformen, met name door de flexibiliteit van de cloud. Data en software worden hierdoor namelijk steeds en veel beter toegankelijk en beschikbaar. Deze groei zal dit jaar niet afnemen, maar zal zich blijven doorontwikkelen, waarbij 4 ontwikkelingen van groot van belang zullen zijn.

1. Betere koppeling tussen de cloud omgevingen

Mede dankzij de cloud worden disciplines als sales, HRM en zakelijke dienstverlening herenigd. Doordat de integratie van de cloud steeds meer functionaliteiten bieden aan eindgebruikers (zoals het delen van diensten en geven van inzichten) wordt beter inzichtelijk hoe verschillende disciplines op elkaar aansluiten, en waarom dit  zo is.

2. Toename privacygevoelige informatie in de cloud

Door de constante ontwikkeling en verbetering van cloud platforms groeit het aantal ondernemingen die aangetrokken worden door de voordelen van de cloud. Ook instanties die privacy- en regelgeving gevoelig zijn, denk aan de gezondheidszorg en overheid, worden in toenemende mate geïnteresseerd in de cloud. Aanbieders van cloud oplossingen ondernemen steeds meer stappen om certificeringen te krijgen en platforms te creëren die geschikt zijn voor gevoelige informatie.

3. CIO koopt diensten in plaats van opslagruimte

IT teams van bedrijven waren voorheen meestal beheerders van de infructuur van datacenters. Hardware wordt door de cloud echter steeds vaker aangeboden als dienst, en er is daardoor voor IT teams geen reden meer (of in ieder geval minder) voor beheer van opslagruimte. Voor deze IT teams is er hierdoor een verschuiving van hardware naar diensten die de aandacht krijgen.

4. De cloud draagt bij aan agile-ontwikkelingsproces

Dankzij agile softwareontwikkeling (waarbij “agile” staat voor een behendige en open wijze) is de wijze waarop software gecodeerd wordt verandert. En daardoor is de manier waarop cloudplatformen worden ontwikkeld verandert en versneld. Bedrijven hebben een gezamenlijk platform om op te ontwikkelen en ideeën kunnen in een aantal dagen of weken worden gecreëerd én getest. Het ontwikkelen van software wordt hierdoor goedkoper, kost minder tijd en het is daarom minder problematisch als een idee mislukt.

Meer informatie over Cloud software?

Oriënteert u zich op cloud bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer