085-0494494

Home > Cloud computing > Public Cloud gebruikt bij 93% van de bedrijven

Public Cloud gebruikt bij 93% van de bedrijven

02 februari 2015

De public cloud is, volgens definitie van het “National Institute of Standards and Technology”, een infrastructuur die wordt geleverd voor open gebruik voor iedereen. Deze infrastructuur kan bij verscheidene organisaties in bezit zijn, ondersteund en beheerd worden. De infrastructuur staat echter bij de leverancier. Bekende voorbeelden zijn de Dropbox en Google Drive. 

De introductie van de public cloud heeft de manier waarop IT-afdelingen en bedrijven applicaties en software gebruiken verandert. Volgens onderzoek van de Aberdeen Group maakt 93% van de door hun bevraagde organisaties gebruik van de public cloud. maar waarom eigenlijk? Hieronder een aantal grote voordelen. 

Public cloud faciliteert flexibiliteit 

Veel van deze organisaties zien hierdoor niet alleen hun kosten dalen, maar zien ook bijkomende voordelen voor flexwerkers. Dat laatste is niet verassend, aangezien SaaS applicaties overal kunnen worden gebruikt waar internet aanwezig is. Bedrijven zien flex- en thuiswerkers toenemen, mede omdat deze steeds beter worden gefaciliteerd dankzij de public cloud. 

Van eiland naar Verenigde Staten

De public cloud en Cloud applicaties levert niet alleen voordelen op voor de IT-afdeling voordelen. De samenwerking tussen verschillende afdelingen over de volledige breedte van de organisatie wordt beter. De verschillende eilanden van een organisatie kunnen worden verbonden en beter samenwerken. 

Kostenbesparing door toegankelijkheid 

Toegang tot benodigde applicaties is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Onderzoeksbureau Aberdeen berekende dat een falende IT-structuur bij door hun onderzochte bedrijven gemiddeld 163.000 dollar per uur kost. Het is duidelijk dat het belangrijk is dat de infrastructuur functioneert, zodat werknemers productief kunnen blijven. Cloud SaaS applicaties helpen deze problemen en de daarbij horende kosten te reduceren. 

Samengevat

Applicaties in de public cloud zorgen ervoor dat medewerkers en afdelingen beter informatie kunnen delen, beter kunnen samenwerken. en daardoor productiever worden. Dit zorgt niet alleen voor een beter gebruik van de resources, maar kan forse kostenbesparing opleveren. Naast deze voordelen worden flex- en thuiswerkers beter in staat gesteld te werken waar en wanneer zij willen, zonder verlies van toegankelijkheid. 

Bron: Aberdeen Group

 

Meer informatie over de public cloud?

Vragen over het gebruik van de public cloud bij uw organisatie?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer