085-0494494

Home > business software > Ambitie Exact: in top 3 bedrijfssoftware in cloud

Ambitie Exact: in top 3 bedrijfssoftware in cloud

10 maart 2015

Binnenkort wordt Exact overgenomen door Apax, een Britse investeringsmaatschappij. Apax heeft 32 euro per aandeel geboden, wat in totaal neerkomt op een overnamesom van 730 miljoen euro. Dit bod werd eerder in oktober door Exact geaccepteerd.

De overname moet ervoor gaan zorgen dat Exact een belangrijke positie op de wereldmarkt van bedrijfssoftware in de cloud gaat innemen. De omzet van de cloud via Exact Online steeg met 46,9% in het derde kwartaal van 2014 naar 7,8 miljoen. 

Succesfactoren van Exact

Een mede-oprichter van Exact vertelt dat een van de succesfactoren van zijn bedrijf is dat het altijd bewust en actief bezig is geweest met productverkoop en technische ontwikkelingen. Er was volgens hem een juiste mix van mensen met technische achtergrond en mensen met affiniteit voor de markt en klanten. 

Sinds het aantrekken van bestuursvoorzitter van der Meijden in 2012, is de focus steeds meer gezet op online diensten en cloud computing. Van der Meijden sprak eind 2014 de ambitie uit om bij de top 3 van leveranciers van business software in de cloud te zitten. Hierbij gaf hij aan dat het kapitaal van investeerder Apax noodzakelijk is om dit te realiseren. Ten eerste om de cloudsoftware internationaal een boost te geven en daarnaast om de traditionele software producten sneller over te kunnen zetten naar de cloud. 

Opvallend is dat Apax ook eigenaar is van Epicor Sofware, ook een andere grote leverancier van ERP software. Dit Amerikaanse bedrijf met een omzet van ongeveer een miljard heeft op het gebied van functionaliteit overlap met Exact, vooral op de gebieden salaris, financieel en personeelszaken. Het is dan ook de vraag of Apax op de lange termijn beide platformen in lucht zal houden. 

Bron: Computable

Meer informatie over bedrijfssoftware?

Vragen over bedrijfssoftware in de cloud?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer