085-0494494

Home > E-COMMERCE > Docdata boekt winst door groei E-commerce

Docdata boekt winst door groei E-commerce

22 april 2015

In het eerste kwartaal van 2015 heeft Docdata winst geboekt op een omzet die 12% hoger was dan het jaar daarvoor. Docdata is een toonaangevende aanbieder van e-commerce diensten in Europa en werkt voor grote (r)etailers, merken en veelbelovende start-ups. Een bekende klant is bol.com. 

Volgens Michiel Alting von Geusau, bestuursvoorzitter van Docdata, was het een periode met twee gezichten. Er was een sterke groei bij de dienstverlening aan e-commerceklanten, maar de verkopen bij dochterbedrijf IAI waren volgens hem te laag. Von Geusau geeft aan dat dit de verwachting zal zijn voor het hele jaar.

Het bedrijfsresultaat viel lager uit dan in het eerste kwartaal van 2014. Deze daling werd veroorzaakt door IAI, dat net zoals het jaar ervoor weinig “document security systemen” afleverde, hun belangrijkste product. Het bedrijfsresultaat bij Docdata bleef echter nagenoeg stabiel.

De omzet bij Docdata steeg met 10 procent, dit kwam vooral dankzij een groei van het aantal transacties. Dit ging van 12,1 miljoen naar 13,5 miljoen. De winst was vergelijkbaar met 2014. IAI leed verlies. Dit kwam doordat er substantieel hogere kosten in combinatie met een veel te laag aantal afleveringen. Vorig jaar werden stappen gezet om IAI weer op de rails te krijgen. Het is de bedoeling dat het onderdeel vanaf volgend jaar weer groei laten zien.

Volgens Docdata is de omzetwaarde van de orderportefeuille bij IAI met 6 miljoen euro veel te laag. Het bedrijf denkt dat naar alle waarschijnlijkheid de omzet en het bedrijfsresultaat van IAI dit jaar naar lager zal uitkomen dan in 2014. 

Bron: beurs.nl

 

Meer informatie over E-Commerce?

Vragen over E-Commerce of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer