085-0494494

Home > Cloud computing > Revolutie in productie door toenemende mobiliteit

Revolutie in productie door toenemende mobiliteit

30 april 2015

Een goede visie op digitale (mobiele) technologie kan concurrentievoordelen opleveren. Volgens 86% van de CEO’s is dit de sleutel tot succes ten opzichte van de concurrentie. 

Investeren in mobiele technologie wordt door de meeste bedrijven gezien als de belangrijkste strategie van dit moment. De top 3 van technologische prioriteiten zijn mobiliteit, online veiligheid en data-analyse. Dit zijn resultaten uit een onderzoek van PWC. Zie alle resultaten op onderstaande afbeelding. 

mobiliteit

De productie revolutie

Doordat steeds meer bedrijven prioriteit stellen aan mobiele technologie komt er een revolutie in productieprocessen op gang. Of eigenlijk is deze al in gang gezet. Met dank aan nieuwe mobiele functies ontstaan er nieuwe strategieën, processen en procedures. Hieronder benoemen we een aantal zaken waardoor mobiliteit het productieproces veranderd. 

1. Mobiele CRM applicaties

Het wordt steeds beter mogelijk om uitgebreide informatie van klanten en prospects aan het sales team te verschaffen, op iedere moment en op elke locatie. Hierdoor kan beter en sneller worden gereageerd op (aan)vragen, wat een groot verschil kan maken bij een sale en bij bestaande klanten zal leiden tot een verhoogde klanttevredenheid. 

2. Tracering en realtime kwaliteitscontrole 

Door toenemende mobiliteit is bestellingen traceren en realtime analyses en rapporten krijgen over levels van kwaliteit steeds makkelijker. Waar tot op heden vaak handmatig kwaliteitscontroles worden gedaan, is dit hard bezig te veranderen door de impact van mobiliteit. Data wordt realtime beschikbaar waardoor leveringen kunnen worden getraceerd, kwaliteit kan worden gecontroleerd en daardoor sneller (automatisch) actie kan worden genomen indien nodig. 

3. Verhoging productie

In hoog gestandaardiseerde productie moeten machines met regelmaat worden gecontroleerd en bijgestuurd waar nodig. Door mobiele technologie wordt het mogelijk om deze data realtime weer te geven en analyseren. Onderhoud kan hierdoor veel gerichter en sneller worden uitgevoerd, waardoor de workflows beter in stand gehouden kunnen worden. Met als gevolg een verhoogde productie. 

4. Voorkom foutieve informatie

Het is voor een klant erg vervelend om te moeten wachten tot een monteur langskomt en deze vervolgens het probleem niet kan oplossen. Bijvoorbeeld omdat de monteur de juiste onderdelen niet bij zich heeft, of het probleem niet goed heeft doorgekregen. Mobiele platformen in de cloud hebben grote potentie voor de oplossing van dit probleem. Door het combineren van mobiele platforms met service applicaties, heeft een monteur altijd de juiste informatie en benodigdheden bij zich om het probleem op te lossen. Dit in tegenstelling tot het oude model, waar veel telefonisten met elkaar communiceren en data uitwisselen, waardoor een hoop ruis ontstaat, met als gevolg foutieve informatie. 

Meer informatie over bedrijfssoftware?

Vragen over de mogelijkheden van bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer