085-0494494

Home > business software > Exact Live 2015 (1/2): een warm bad

Exact Live 2015 (1/2): een warm bad

20 oktober 2015

In een drietal artikelen blikken we terug op Exact Live 2015,  wat vorige week woensdag voor de 4e keer plaatsvond. Vandaag het eerste artikel, waarin we een sfeerimpressie geven van het event. 

The Next Big Thing

Met bekende namen als Humberto Tan en Max Verstappen was voorafgaand aan het event al duidelijk dat Exact het groots ging aanpakken. Ook de titel spreekt tot de verbeelding. Tijdens de plenaire opening in de ochtend werd al snel duidelijk dat Exact niet houdt van half werk. Grote zaal, grote schermen en zoals gezegd, grote namen. Humberto Tan opent en strooit gelijk zout in de wonden van de avond daarvoor (waar het Nederlands Elftal er niet in slaagde om zich te kwalificeren voor het EK). “Dat is in ieder geval niet “The Next Big Thing”. Na een korte intro, gaf Tan het woord aan Erik van der Meijden, CEO van Exact.

Van der Meijden sprak al snel grote ambities uit en was daarbij niet bescheiden. Hij zei dat deze Exact Live de meest innovatieve van de afgelopen jaren zal worden. Daarnaast werd de ambitie van Exact uitgesproken om bij de top 3 te horen van bedrijfssoftware in de cloud. Dat laatste is het sleutelwoord, Cloud. Want hier heeft Exact zich, volgens van der Meijden, vol op ingezet. Daarnaast noemt van der Meijden een aantal voorbeelden die volgens hem “The Next Big Thing” kunnen gaan worden. Zijn top 3 van disruptieve technologieën die in toekomst het verschil kunnen gaan maken: grafeen, zonnecel technologie en robotica.

Exact Live

CEO Erik van der Meijden aan het woord

Back to the Future

Morgen is het 21 oktober 2015, de datum waar Doc Brown en Marty McFly naar toe vliegen in de film Back to the Future 2, uit 1989. Met dit grappige feit begint de volgende keynote spreker, Peter Hinssen. Er volgt een humoristische, goede en informatieve presentatie, waarmee Hinssen de zaal mee krijgt en de lachers op zijn hand. De presentatie klopt, zowel qua tekst als beeld, waarin vele voorbeelden worden genoemd over hoe snel de wereld momenteel aan het veranderen is. Hier wordt vooral gekeken naar hoe de huidige samenleving veranderd door de exponentiële ontwikkeling van technologie. Hiermee komt hij met aanvullende quotes als; “technologie is religie” en “informatie is alles”. Volgens Hinssen worden bedrijven steeds meer gedwongen om agile te worden. Dit om mee te kunne buigen met wensen van de consument. Daarnaast zegt hij dat er tegenwoordig een “nul tolerantie is voor digitaal falen”, bedrijven moeten mee met digitale ontwikkelingen. Ook geeft hij aan dat er vaak een muur is tussen IT en bedrijven, een muur die moet wijken om succesvol te kunnen zijn. Een helder verhaal, met goed onderbouwde (en hilarische) beelden. Beste keynote spreker van deze Exact Live.

Na de presentatie komt Max Verstappen binnen scheuren in een kart, waarna hij geïnterviewd wordt door Humberto Tan. Hier werd vooral de link getrokken naar zijn ambitie en die van Exact. Dit is hun gemeende deler, die in hun uitingen wordt gepresenteerd als ” Fierce Ambition”. Met de gemeenschappelijke link “groot worden door klein te blijven”. 

Last but not least

Afsluitend is Remco Claassen aan de beurt. Dit is echter iets minder succesvol dan zijn voorgangers. Nadat de hele zaal op moet staan om fictief tegelijk “zijn hand te schudden”, horen we de eerste bezoeker achter ons al tegen haar collega fluisteren; “ik ben nu al helemaal klaar met deze vent”. Ook de rest van de zaal lijkt niet erg onder de indruk. Er was weinig interactie en een aantal mensen begonnen al vrij snel weg te lopen. Een van de aanwezigen tweet naar aanleiding van de presentatie terecht; “waar heeft Remco Claassen het eigenlijk over?”

Exact live beurs

Na de opening, die ruim een uur duurde was het tijd voor de lunch en een rondje door de hal van de Utrechtse Jaarbeurs. Omgeven door de felrode kleuren van Exact, stands van vele softwarepartners van Exact en nieuwe technologieën, wordt een zeer goede algemene indruk gewekt. Het is duidelijk dat dit niet voor de eerste keer wordt georganiseerd. Aan simpelweg alles is gedacht, het eten is prima, informatie over routing helder en de uitingen eenduidig.

Donderdag gaan we inhoudelijk in op Exact Live 2015, maar één ding is al heel erg helder geworden: het marketingvak heeft Exact heel erg goed begrepen.

Lees ook: 

Exact Live 2015: sessies deel 1

Exact Live 2015: sessies deel 2

Meer informatie over Exact?

Vragen over Exact of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer