085-0494494

Home > business software > Exact Live 2015 (2/2): sessies deel 1

Exact Live 2015 (2/2): sessies deel 1

22 oktober 2015

In een aantal artikelen blikken we terug op Exact Live 2015,  wat vorige week woensdag voor de 4e keer plaatsvond. Afgelopen dinsdag was deel 1, “een warm bad“, op onze site te lezen.

Vandaag deel 2: sessies. Of eigenlijk 2.1, omdat we de bijgewoonde sessies op Exact Live hebben opgedeeld in 2 artikelen. 

Sessie 1: shop je eigen bedrijfssoftware bij elkaar

De eerste sessie die we bijwonen is; “shop je eigen bedrijfssoftware bij elkaar”. Dit wordt gepresenteerd door Martijn Feekes en Hans Swinkels. Aan het begin van het verhaal wordt verteld dat het om een workshop gaat en het vooral interactief moet gaan worden. Het verhaal begint, zoals vaak met presentaties over nieuwe ontwikkelingen, met het verleden. Als de presentatie weer in het heden is aangekomen, wordt ons uitgelegd dat dankzij de komst van API’s (Application Programming Interface) het steeds gemakkelijker wordt om software met elkaar te laten communiceren. Bekende voorbeelden van bedrijven die veel API’s gebruiken zijn Uber en Airbnb, die mede daardoor een hoge omzet realiseren met een klein aantal werknemers. (Neem voor mooie voorbeelden van API’s eens een kijkje op de site Uber API Showcase)

Exact App Center

Het Exact App Center wordt uitgelegd als een soort marktplaats waar connectoren te koop zijn. Meer dan 400 applicaties die gekoppeld kunnen worden aan software in de cloud. Er kan hier gezocht worden op bijvoorbeeld branche (bv groothandel of retail) , besturingssysteem (IOS, Android), oplossingsgebied en/of productlijn. Er wordt bij vermeld dat elke applicatie 30 dagen geprobeerd kan worden en indien deze niet bevalt, de aankoop teruggedraaid kan worden. Een blik in het online app center laat zien dat het geheel erg overzichtelijk is en verschillende toepassingen gemakkelijk te vinden zijn. Het lijkt er op dat Exact een gemakkelijk en bereikbare manier gevonden heeft om bedrijven snel gebruik te laten maken van nieuwe applicaties, of dit in ieder geval uit te proberen. Dit alles toepasbaar op verschillende productlijnen als Online, Globe en Synergy. 

Een vraag die volgt uit de zaal gaat over veiligheid. De vraag is of alle software gecertificeerd is. Hier wordt duidelijk op beantwoordt; “alle aangeboden software op het app center van Exact is gecertificeerd.” Ze geven aan i.v.m. veiligheid erg streng te zijn over welke software gekoppeld mag worden, en welke niet. Hier wordt benadrukt dat het doel van Exact is om de klant te ontzorgen. De vraag of het toevoegen van applicaties de Exact omgeving veranderd wordt ook kort en krachtig met “nee” beantwoordt. 

Het doel van deze sessie was vooral om te kijken wat vraagstukken van aanwezige bedrijven zijn, en of het app center hier een toepassing voor had. En zo nee, welke toepassingen dan nog toegevoegd kunnen worden. Voor een aantal vraagstukken leek een oplossing te zijn, voor sommige niet. Zo bleek er bijvoorbeeld nog geen app in het app center te zitten om belastingaangifte mee te doen. Helaas kwam het niet tot echte diepgang van de mogelijkheden en missende factoren van het app center. Dit kwam door een vriendelijke edoch strenge medewerker van Exact Live, die helaas kwam mededelen dat de tijd voorbij was. 

The Next Big Thing? Nee, dat niet. Maar wel een interessante en vooral overzichtelijke oplossing, waarmee bedrijven kennis kunnen maken met op Exact aanvullende software.

 

Meer informatie over Exact?

Vragen over Exact of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer