085-0494494

Home > business software > Extern advies bij bepalen IT Strategie?

Extern advies bij bepalen IT Strategie?

30 oktober 2015

Big data, internet of things, robotica, grafeen… de technologische ontwikkelingen en trends vliegen je om de oren en het is lastig up to date te blijven in een IT landschap dat constant veranderd.

De ontwikkelingen in bedrijfssoftware blijven niet stilstaan. Mede daarom is het van belang om de IT Strategie van uw bedrijf te bepalen. Hoe kan uw bedrijf profiteren van nieuwe technologieën? In een eerder artikel gaven we 4 tips om deze IT strategie te bepalen. In dit artikel gaan we hierop verder; waarom is het inhuren van een extern adviseur waardevol?

Een IT Strategie ontwikkelen die past bij de onderneming

De snelheid waarmee bedrijfssoftware technologie zich ontwikkeld en profileert zijn voor veel organisaties positief. Zo is bijvoorbeeld ERP software voor steeds meer bedrijven in het MKB bereikbaar geworden, waar het voorheen een veel te dure oplossing was. Maar een bijkomend “nadeel” is, dat het lastig is wijs te worden én te kiezen uit de vele opties van diverse bedrijfssoftware. Hier kan een expert bij helpen. Om u door een expert te laten helpen om een uitgebreide IT strategie te bepalen, die wordt toegespitst op uw bedrijf en waar uw onderneming heen wil, worden kansen van technologie goed in kaart gebracht. Een expert kan een goede uitkomst bieden door in te schatten welke technieken en mogelijkheden wel een goede invloed hebben op het bedrijf, en welke u beter links kan laten liggen.

Interactie tussen nieuwe technologie & huidige bedrijfsprocessen

Technologie is weinig waard als het niet goed aansluit bij uw bedrijfsprocessen. Sterker nog, als dit niet het geval is, is technologie eerder een vloek dan een zegen. Al voordat software wordt geselecteerd moet duidelijk zijn aan welke bedrijfsprocessen dit moet gaan bijdragen, en hoe en waarom dit bijdraagt. Een goede toekomstvisie is hierbij van belang. Ga niet alleen kijken naar hoe bedrijfsprocessen vandaag de dag in elkaar zitten, maar kijk goed naar waar het niet goed gaat en waar knelpunten liggen. Omdat een externe adviseur met een frisse blik naar de organisatie kan kijken en ervaring heeft met het (her)definiëren van bedrijfsprocessen, kan hij hierbij zeer goed van pas komen. 

Een van de grote tekortkomingen van veel IT initiatieven is dat de ROI (Return On Investment) niet wordt behaald. Veel initiatieven falen. Nieuwe technologie klinkt wellicht goed, maar als het niet aansluit bij bedrijfsprocessen, helpt het uw organisatie geen stap verder. Een extern adviseur kent het technologische landsschap en kan voor uw bedrijf goed inventariseren welke technologieën nou kansen bieden voor uw onderneming, en welke juist niet. 

 

Meer informatie over de IT Strategie?

Vragen over ERP of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer