085-0494494

Home > Microsoft > Dynamics > De slag tussen “The Big Three in ERP”

De slag tussen “The Big Three in ERP”

24 november 2015

Onlangs bracht Panorama Consulting een rapport uit over “de slag der titanen”, de grote namen in ERP. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste bevindingen uit dit rapport aan de hand van de drie grootste oplossingen: SAP, Oracle en Microsoft Dynamics. 

SAP: prijzig, maar snel gerealiseerde ROI

SAP, de ERP leverancier met het grootste marktaandeel, is relatief duur om te implementeren. Zie ook de afbeelding hiernaast. Daarnaast komt in het rapport naar voren dat bij veel klanten van SAP nog lang niet genoeg gebruik gemaakt wordt van alle functionaliteiten, vooral in vergelijking met andere software. Daar staat tegenover dat implementaties van SAP een stuk sneller financiële ROI oplevert, dan bij zijn concurrenten. Hier kan uit opgemaakt worden dat ondanks de hoge kosten die verbonden zijn aan een SAP implementatie, klanten alsnog snel financieel profiteren van de voordelen van de software implementatie. Daarnaast is de implementatieduur van de software relatief laag, ten opzichte van zijn concurrenten. 

Oracle: duur en onvoorspelbare implementatie kosten, maar hoge succescijfers

Zelfs wanneer de kosten worden aangepast op de grote van de verschillende bedrijven, is Oracle de duurste van de drie. Daarbij komt bij dat de kosten van implementatie duurder én zeer onvoorspelbaar zijn. Zoals in de afbeelding hiernaast te zien is, zit er een redelijk gat tussen geplande kosten en daadwerkelijke, dit is bij Oracle aanzienlijk groter dan bij zijn directe concurrenten. Maar dit wil niet zeggen dat Oracle een slechte keuze is. Oracle heeft de beste papieren op het gebied van succesvolle implementaties. Ook is volgens het rapport van Panorama de klanttevredenheid zeer hoog. Daarnaast ervaren klanten van JD Edwards en eBusiness Suite, in vergelijking met SAP en Microsoft Dynamics, over het algemeen een hoge mate van functionaliteit na de implementatie. 

Microsoft Dynamics: lagere kosten, trage implementatie

Microsoft Dynamics duurt het langst van de drie om te implementeren. Dit komt waarschijnlijk grotendeels doordat Dynamics vaker in maatwerk levert, ten opzichte van zijn concurrenten. Wat vanzelfsprekend leidt tot een langere implementatieduur. De totale kosten van Microsoft Dynamics zijn, ondanks het maatwerk, het meest voordelig in vergelijking met zijn concurrenten. Daarnaast wordt, volgens het rapport van Panorama, Microsoft Dynamics gezien als de meest flexibele oplossing. 

Een grote verandering

Ongeacht de oplossing is elke ERP implementatie een grote en gecompliceerde verandering voor uw organisatie. Omdat elke organisatie anders is, het andere bedrijfsprocessen heeft en daardoor andere behoeften heeft, is het lastig te bepalen welke oplossing goed bij uw organisatie past. Bovenstaande uitkomsten zijn dan ook slechts de top van de ijsberg in de zoektocht naar de juiste oplossing.

Wilt u meer weten over deze drie oplossingen? Wij organiseren 10 februari 2016 het event ERP Café, waar u in de gelegenheid gebracht wordt om te spreken met, en luisteren naar leveranciers van SAP, Microsoft en Oracle. Hier wordt ingegaan op de grote transitie die een ERP implementatie is. Daarom het thema: The Big Change. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.erpcafe.nl.

 

Meer informatie over ERP?

Vragen over ERP of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer