085-0494494

Home > E-COMMERCE > Nieuwe release: Magento 2.0

Nieuwe release: Magento 2.0

25 november 2015

Na 4 jaar wachten is het eindelijk zover. De nieuwe versie van E-commerce oplossing Magento is gelanceerd: Magento 2. Het platform dat zowel op de B2C als B2B markt gericht is,  werd ontwikkeld met de visie dat de winkelervaring van de bezoeker centraal staat. 

De vorige editie van Magento werd, zowel door critici als fans, nog wel eens als langzaam en ingewikkeld bestempeld. Magento was het hier mee eens, en gaf aan dat dit drastisch moest gaan veranderen. Het zou de huidige versie niet aanpssen, maar compleet opnieuw gaan ontwikkelen. Dit was de boodschap in 2010. Eind 2014 werd aangekondigd dat Magento 2.0 in februari dit jaar gelanceerd zou worden. Dit werd echter een stuk later. Magento werd eerder al voor early-adapters beschikbaar gemaakt, maar is nu voor iedereen beschikbaar. En dat wordt uitgebreid en wereldwijd in de publiciteit gebracht. Er zijn veel nieuwe vernieuwingen en verbeteringen in Magento 2.0. We noemen hieronder degene die ons het meeste opvielen. 

Gebruiksgemak

Magento 2 ondersteunt volledige responsive websites. Zo is de interface en het basisthema volledig responsive en dat ziet er prima uit. Developers kunnen hierop door werken en eigen thema’s volledig responsive maken. Hierdoor wordt het goed toegankelijk voor alle klanten en wordt het voor consumenten en bedrijven is eenvoudiger gemaakt online aankopen te doen, ongeacht de locatie en het apparaat. Dit geldt overigens ook voor de eigenaar van de webwinkel. Doordat het admin-overzicht werkend gemaakt is voor apparaten met touchscreens, kunnen ook onderweg updates aan de winkel gedaan worden. 

Bestandsstructuur verbeterd

De bestandstructuur is grotendeels veranderd. Alle basisviews zijn verschoven naar een module structuur. Hierdoor heeft elke module een eigen view directory waarin alle templates, layouts en css bestanden kunnen worden opgeroepen, uit alle verschillende modules. Dit zal het leven van developers, met name degene die custom Magento thema’s maken, een stuk gemakkelijker maken. 

Visual Design Editor

De nieuwe Visual Design Editor is een belangrijke verandering voor eigenaren van een webshop. Door deze nieuwe functie wordt het mogelijk om heel gemakkelijk zelf visuele aanpassingen aan het thema in het CMS te doen, met gebruik van “drag and drop”. Hierdoor worden webshopeigenaren veel minder afhankelijk van hun webdevelopers, zij kunnen het steeds beter zelf doen. 

Betere prestaties op gebied van snelheid en schaalbaarheid

Doordat de interface elementen van modules geregeld worden in de modules zelf, zijn de thema’s van Magento 2 een stuk lichter en daardoor sneller. Ook de kern van Magento 2 werkt met lichtere elementen, wat voor extra snelheid zorgt. Daarnaast zijn snelheidsverbeteringen gerealiseerd op meer dan 50% over de verschillende categorie- en afrekenpagina’s. 

Veiligheid van Magento 2.0

Magento 2 voldoet aan de PCI standaarden, waardoor het betalingsverkeer extra veilig verloopt. Daarnaast worden betaalgegevens versleuteld opgeslagen. Ook is het voor developers een stuk gemakkelijker geworden om de code te beschermen tegen veiligheidslekken. 

Er zijn een hoop extra vernieuwingen bij Magento 2, te veel om op te noemen. Ondanks dat we even moesten wachten op de release, lijkt het wachten te worden beloont. Veiliger, gebruiksvriendelijker, sneller en dat alles met het behoud van open source karakter. Een verbetering? Jazeker!

 

Meer informatie over E-Commerce?

Vragen over E-Commerce of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer