085-0494494

Home > ERP implementatie > Klaar voor een ERP implementatie in het nieuwe jaar?

Klaar voor een ERP implementatie in het nieuwe jaar?

24 december 2015

Vaak kiezen organisaties om een ERP implementatie in het nieuwe jaar te starten. De balans is grotendeels opgemaakt, er is inzicht in uitgegeven budgetten over 2015 en het is duidelijk wat vrijkomt om uit te geven in het nieuwe jaar. Een goed moment om nieuwe initiatieven te starten.

Aan de andere kant wilt u er zeker van zijn dat het team en de gehele organisatie klaar is om dit nieuwe initiatief te omarmen. Velen zijn niet goed voorbereid op hoeveel tijd, focus en mankracht nodig is om een ERP implementatie succesvol te maken. Om dit nog eens goed na te gaan, benoemen we hier een aantal zaken die van belang zijn om ervoor te zorgen dat uw ERP implementatie succesvol gaat worden. 

Zorg dat uw team in het nieuwe jaar direct aan de bak kan met de ERP implementatie

De start van een nieuw jaar kan soms langzaam beginnen, bijvoorbeeld omdat het team nog in de vakantiemodus zit van de net afgelopen feestdagen. De juiste focus is erg belangrijk, het gebrek daaraan kan belemmeren dat u in het nieuwe jaar uit de startblokken schiet. Het is dan ook aan te raden om al ruim voor de jaarwisseling te beginnen met de voorbereidingen. Uitgebreide research naar ERP-leveranciers, goede documentatie van behoeften van het bedrijf en het mobiliseren van interne- en externe bronnen benodigd voor het traject, gaat u gedurende het hele traject veel voordelen opleveren. Heeft u dat dus nog niet gedaan, is het wellicht zaak hier tijdens deze vakantie nog eens goed over na te denken. 

Evalueer de ERP strategie 

Het is moeilijk om succesvol te zijn zonder een goed uitgedachte ERP strategie en een overzichtelijk plan. De komende vakantie kan voor de nodige rust zorgen en stelt u in staat eens goed na te denken over hoe de implementatie eruit moet komen te zien in het volgende jaar. Rustig het hele plan nog eens doorkijken en dit waar nodig te herzien, is beter dan uit de startblokken schieten zonder een helder plan van aanpak. Definiëren welke strategische aanpak het meest logisch is voor uw organisatie, zal ervoor zorgen dat zeker is dat de juiste bronnen gemobiliseerd worden, en het team gefocust is op de komende ERP implementatie.

Kijk naar ruimte in het budget om te investeren in succes

Veel organisaties vinden het lastig om genoeg budget toe te wijzen aan een ERP implementatie, dus alle extra’s helpen. Als er bijvoorbeeld operationeel budget over 2015 over is, is het goed om na te denken dit geld te inversteren in het succes van de implementatie.  Het inhuren van een onafhankelijk adviseur om te helpen bij de selectie van software, of een consultant die kan helpen bij organisatorisch verandermanagement zijn geen overbodige luxe. Hiermee vergroot u de kans op succes, al ver voordat het project van start is gegaan. 

Als uw ERP implementatie traject direct na de vakantie begint, dan wensen wij u veel succes! Bent u zich nog aan het oriënteren op een nieuw ERP traject? 10 februari organiseren wij het event ERP Cafe, waarin u kennis kunt maken met “The Big Three in ERP” – kom alles te weten over Microsoft Dynamics AX, SAP Business All-in-One en Oracle JD Edwards en hoor wat de visie van IT Selector op ERP projecten is.

 

Meer informatie over ERP?

Vragen over ERP of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer