085-0494494

Home > Gartner > Gartner: “Grote toename PaaS door adoptie Internet of Things”

Gartner: “Grote toename PaaS door adoptie Internet of Things”

16 maart 2016

Onderzoeksbureau Gartner deed vorige week een aantal interessante voorspellingen op het gebied van PaaS (Platform as a Service) en Internet of Things (IoT). 

We hebben de drie belangrijkste hieronder voor u op rij gezet. Wilt u het hele onderzoek lezen? Download dan het rapport: “Predicts 2016: PaaS Innovation Continues Unabated.”

Meer dan de helft van de applicaties op PaaS draait in 2020 om Internet of Things

Door de grote adaptatie van IoT, zal PaaS steeds meer gebruikt gaan worden om bedrijfsapplicaties op het gebied van IoT te implementeren. Nieuwe IoT bedrijfsapplicaties zullen een transformatie teweegbrengen in het ontwerp van toepassingen die focussen op event-analyses, light weight workflow en uitgebreide toegang tot data, zegt Benoit Lheureux, research vice president van Gartner. Volgens Lheureux zullen de meeste IoT oplossingen op IoT platforms worden geïmplementeerd, waardoor een van multifunctionele en uitgebreidere PaaS zal ontstaan.  

80% van de organisaties die PaaS frameworks gebruiken, zullen niet de gewenste cloud PaaS ervaring hebben

Door uitgebreid te investeren in cloud platforms, zoeken IT managers van bedrijven naar de belangrijke voordelen van de cloud ter ondersteuning van nieuwe IT  initiatieven. Desondanks zullen in de komende drie jaar PaaS initiatieven die in eigen beheer zitten, gaan falen om aan de verwachtingen van de cloud karakteristieken te voldoen. Succes met de private cloud (inclusief PaaS) vraagt om herkenning van essentiële culturele en organisatorische veranderingen bij IT organisaties, evenals de technologische veranderingen, aldus Yefim Natis, vice president van Gartner. Als organisaties dit niet inzien, heeft dit als resultaat dat bedrijven stoppen met investeren in PaaS, terwijl tegelijkertijd nieuwe technologien worden ingezet. Dit zal op een gegeven moment leiden tot negatieve resultaten. 

Leveren van opties op verbetering productiviteit en controle wordt een verplichte competentie van de top 5 aPaaS leveranciers

Grote organisaties met een uitgebreide variatie aan eisen  zullen een toenemende voorkeur krijgen voor een aPaaS (Application Platform as a Service) omgeving met goede opties ter verhoging controle en de productiviteit. De aPaaS leveranciers die hier in gaan uitblinken zullen de voorkeur gaan krijgen in de markt. Goede gecombineerde vaardigheden en zeer diverse opties zal de belangrijkste eis gaan worden om marktleider te worden op de aPaaS markt, aldus Gartner. 

Meer informatie over PaaS?

Vragen over Paas, SaaS of IaaS?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer