085-0494494

Home > Exact > Exact Live 2016 (2/2): Sessies

Exact Live 2016 (2/2): Sessies

24 november 2016

Het is alweer even geleden, maar we bezochten op 9 november Exact Live 2016. We blikken hier op terug met een tweetal artikelen. Vorige week schreven we een sfeerimpressie (gemist? Lees hem hier!), deze week gaan we in op de sessies die we hebben gevolgd. 

Change & innovatiemanagement in moderne marketing

De eerste keynote die we volgen is van Mascha Driessen. Er wordt ons in het programmaboek beloofd dat Driessen ons gaat voorbereiden op het veranderende consumentengedrag. Helaas valt dit een beetje tegen. Met een koptelefoon op ons hoofd (goed gevonden overigens, hierdoor is de keynote zeer goed te volgen in de rumoerige beurshal) luisteren we naar het verhaal van Mascha Driessen, Senior Director Strategic Search van Microsoft. 

Ze neemt ons kort mee in de vier industriële revoluties, om te eindigen met degene waar we nu inzitten: de digitale transformatie.  Ze vertelt dat 86% van de CIO’s de digitale transformatie van hun organisatie als nummer 1 prioriteit heeft. Maar hoe zet je dit in gang? Volgens haar doe je dit door klanten te betrekken, medewerkers in hun kracht te zetten (empowerment), processen te optimaliseren en het transformeren van producten. 

“Consumenten zijn verwend en gemak dient de mens“, gaat Driessen verder. Gemak is een woord dat we vandaag vaak terughoren. Dit is waar door bedrijven op moet worden ingezet: klanten het zo gemakkelijk mogelijk maken. Hoe je dit moet aanpakken, wordt door Driessen geïllustreerd aan de hand van het bedrijf Uber. 

 • Betrek je klanten: Klanten zien via een app welke taxi’s er in de buurt zijn. 
 • Empower je medewerkers: Chauffeurs kunnen zich eenvoudig aanmelden en hebben een app met gegevens over de klant.
 • Optimaliseer je processen: Uber werkt internationaal . Processen zijn zover gedigitaliseerd dat er weinig mensen nodig zijn. En daarnaast is het voor iedereen gemakkelijk om op elk gegeven moment een Uber-taxi te boeken. 
 • Transformeer je producten: Uber lanceert onder andere Uber EATS, waarmee een soortgelijk concept over bezorging wordt uitgerold. (In Nederland momenteel alleen nog beschikbaar in Amsterdam)

Driessen vervolgt dat in 48% van de zoekopdrachten het woord “waarom” zit. Hier hangt een behoefte aan vast, mensen stellen graag vragen. Het antwoord daarop is volgens Driessen de digitale assistent. Eigenlijk niet meer dan een algoritmische zoekmachine die reageert op stemgeluid, de oplossing van Microsoft heet Cortana. Cortana is beschikbaar geworden binnen de oplossingen van Exact. Dit verklaart ook gelijk waarom er een spreker van Microsoft staat op een Exact event. 

The Globe & Synergy update

Na even te moeten wachten omdat de sessie voor ons uitliep door een vals brandalarm, is het tijd voor de volgende- en gelijk laatste sessie. “Er komen veranderingen aan en het gaat hard”, dit zijn de woorden waarmee Jarno van Hurne (Global Product Marketing Director Exact) opent. We krijgen in zeer korte tijd veel informatie te verwerken, omdat van Hurne veel te vertellen heeft, maar (mede door de brandmelding) niet goed in zijn tijd zit. Van Hurne geeft ons een lange opsomming van waar Exact aan gewerkt heeft en waar het de komende jaren op in gaat zetten. Dit zullen we niet compleet gaan reproduceren, daarom hieronder een opsomming van de belangrijkste punten. Toch benieuwd naar de complete presentatie? U kunt hem hier downloaden en terug zien/luisteren. 

Strategische innovaties voor Exact

 • Focus houden op huidige analytische-, algoritmische-, adviesdiensten en zakelijke netwerken.
 • Onderzoek naar onderwerpen als financiële dienstverlening, Internet of Things en Block Chain.
 • Geleidelijke transformatie van het product portfolio, waaronder verbetering van de technologie van het platform. Daarnaast is Exact druk bezig het gehele platform in de cloud te krijgen.

Gemak & productiviteit

 • Verbeteren van gebruiksgemak en producten van Exact moet leiden tot meer efficiëntie en samenwerking
 • Direct inzicht a.d.h.v. Exact Workspaces, rapportages en BI.
 • Altijd toegang op ieder device.

Wat was er nieuw in 2016: 

 • Exact’s Synergy apps.
 • Support voor Windows Apps / 10
 • Microsoft’s Cortana ondersteuning.
 • Field service Q
 • App center aangevuld, nu meer dan 160 apps. 

 

Meer informatie over Exact?

Vragen over Exact of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer