085-0494494

Home > Cloud computing > Overname van Netsuite door Oracle bijna rond

Overname van Netsuite door Oracle bijna rond

07 november 2016

Software producent Oracle heeft een meerderheid van de aandeelhouders van het bedrijf Netsuite zover gekregen om akkoord te gaan met een overname. Een kleine meerderheid (53 procent) geeft steun aan het huidige overnamebod van 109 dollar per aandeel. Het totale overnamebedrag komt daarmee ongeveer uit op 9 miljard dollar. 

Nog geen week geleden leek het er op dat de deal niet door zou gaan. T. Rowe Price, grootaandeelhouder, was ontevreden over de prijs van 109 dollar per aandeel. Volgens hem zou deze op 133 dollar per aandeel moeten liggen, en hij dreigde daarom de deal te saboteren. Hier ging Oracle niet mee akkoord, het bod bleef bij 109 dollar. Uiteindelijk is het Oracle toch gelukt om een meerderheid met het bod akkoord te laten gaan. Er wordt verwacht dat de deal maandag wordt afgerond. 

Oracle zet met overname meer in op cloud software

Met de overname zet Oracle meer in op cloud producten Met de overname van Netsuite lijkt Oracle meer in te gaan zetten op cloud software. Waar Oracle vooral On-premise software aanbiedt, zal het met de software van Netsuite ook meer producten in de cloud kunnen gaan leveren. Oracle heeft dan ook aangekondigd dat de producten van Netsuite beschikbaar zullen blijven naast de producten van Oracle. 

 

Meer informatie over cloud software?

Vragen over cloud of on-premise software?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.

Reageer