085-0494494

Home > Microsoft > Dynamics NAV > Microsoft Dynamics NAV goes Tenerife

Microsoft Dynamics NAV goes Tenerife

22 september 2017

“Vanwege toenemende druk vanuit de Microsoft Dynamics NAV developers zal het Spaanse eiland Tenerife, gelegen voor de westkust van Afrika, de thuisbasis worden van het NAV ontwikkelteam.”

Dit zou een uitleg bij de titel van het artikel kunnen zijn, maar in werkelijkheid dient de naam van het zonnige eiland puur als ‘codenaam’ voor de samenvoeging van Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Business Edition (D365FOB).

Afgelopen maandag vertelde Marko Perisic, General Manager Microsoft Dynamics 365,  op de Directions Conference in Orlando dat het product voorheen bekend als Microsoft Dynamics CRM, Dynamics 365 for Financials and Operations Business Edition, voorheen bekend als Dynamycs 365 Financials, voorheen bekend als project ‘Madeira’, voorheen bekend als Navision (NAV) vanaf nu onder de naam ‘Tenerife’ verder gaat. Volgt u het nog? Kort gezegd; Business Edition is niet meer..

Maar wat is ‘Tenerife’, naast een populaire vakantiebestemming, nog meer? Een opsomming;

  • Exclusief verkrijgbaar via het partnernetwerk
  • Geen segmentatie o.b.v. klantgrootte
  • Feature-based: je koopt wat je nodig hebt, niet meer, niet minder
  • Dynamics NAV heet straks Dynamics 365 ‘Tenerife’ on-premises
  • Dynamics 365 for Finance and Operations Business Edition heet straks Dynamics 365 ‘Tenerife’ on cloud

Wat houdt dit nu concreet in voor het product, de klanten en de partners?

Er wordt gezegd dat dit precies is wat het Dynamics 365 model vanaf het begin had moeten zijn, waarmee tegelijk een hoop verwarring over ‘Enterprise’ en ‘Business’ zou zijn voorkomen, zowel bij klanten als in het partnernetwerk. Verder zal Tenerife ook het platform zijn voor app ontwikkeling voor Navision (NAV), wat betekent dat alle bestaande ISV oplossingen voor NAV naar het nieuwe platform overgezet dienen te worden. NAV zal uiteindelijk uitgefaseerd worden ten faveure van Tenerife, met de Common Data Service als ruggengraat van het geheel. Ongeveer zoals bij Force.com van Salesforce.com, maar dan me ingebouwde ERP functionaliteit.

Reageer