085-0494494

Voordelen ERP software versus de nadelen…

Home > FAQ > Voordelen ERP software versus de nadelen…

Voordelen ERP software versus de nadelen…

Weet u zeker dat ERP software de juiste keuze is? Ontdek welke nadelen en voordelen ERP software heeft…

Het grootste voordeel van ERP is de integratie van de diverse modules. Een klassiek voorbeeld is dat iemand die een verkooporder plaatst in de verkoopmodule zich geen zorgen meer hoeft te maken over de communicatie naar de andere afdelingen over de voorraad, levering, de inkoop, de productie of de financiële boeking van deze order. Meer moderne voorbeelden zijn dat een Nederlandse verkoop binnendienst medewerker zich geen zorgen meer hoeft te maken over de Duitse Lieferschein, omdat dit in het Chinees is opgedragen aan de fabriek in Hong Kong middels een intercompany order.

Echter, om dit te implementeren moet er enerzijds tijd besteed worden aan het selecteren van het juiste pakket dat dit proces kan ondersteunen en anderzijds aan de selectie van de juiste leverancier. Immers, kan de leverancier wel uw medewerkers in Hong Kong, die alleen Chinees spreken ter plaatse opleiden? Of vertelt de leverancier dat hij een partner heeft in Hong Kong die dit kan doen? En toevallig heeft die leverancier ook partners waar hij jaren zaken meedoet in alle andere landen waar jij zaken in doet zodat hij je de kwaliteit kan garanderen die je eist… zelfs in Timboektoe.

Een ERP systeem is kostbaar, echter de implementatie van zo’n ERP systeem kan nog kostbaarder zijn. Zeker als het verkeerde product, of nog erger, de verkeerde leverancier is geselecteerd. Ervaringcijfers tonen aan dat 40-50% van de implementaties mislukt en dat 70-80% van de gelukte implementaties maar voor een deel succesvol is omdat de verwachte Return on Investment (ROI) niet is gehaald. IT Selector helpt bij het selecteren van de juiste leverancier maar gaat ook verder. We helpen uw waar nodig; vanaf het in kaart brengen van de eigen bedrijfsprocessen tot het maken van de Request for Quotation (RFQ).

Meer informatie over ERP?

Oriënteert u zich op ERP software?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.