085-0494494

Wat is E-commerce software?

Home > FAQ > Wat is E-commerce software?

Wat is E-commerce software?

E-commerce software is de software die achter een online winkel zit. De software maakt het onder anderen mogelijk om de voorraad bij te houden, producten toe te voegen of verwijderen, btw te berekenen en alle andere zaken die van belang zijn om een webwinkel te onderhouden en orders te verwerken. E-commerce software kenmerkt zich door een vaak gebruiksvriendelijke user interface die mensen zonder technische kennis in staat stelt om een webwinkel te runnen.

Waarom E-commerce software?

Het doel van E-commerce software is, dat alles wat nodig is om een online winkel te runnen zich op één plek bevindt. Ondanks dat één enkel platform niet alle taken kan vervullen, wordt dit mogelijk gemaakt door diverse plug-ins en services. Bijvoorbeeld social media, maar ook ERP– of CRM software.  De mate waarin u in staat bent om uw webwinkel optimaal te automatiseren is bepalend voor uw succes.

E-commerce software

Typen E-commerce software

Er zijn verschillende typen E-commmerce software, de twee meest voorkomende zijn SaaS en On-Premise. SaaS staat voor Software as a Service. Dit betekent dat bepaalde software wordt gebruikt door een vaak periodieke betaling aan de eigenaar van de software. Voordeel hiervan is dat de klant weinig omkijken heeft naar de technische kant, en nieuwe updates vaak met een klik op de knop kan doorvoeren. Daarnaast is het een stuk goedkoper en sneller om te installeren dan on-premise. Nadeel is dat de software niet altijd 100% zal voldoen aan de behoeften van uw bedrijf.

On Premise betekent dat de software binnen uw bedrijf geïnstalleerd is en wordt onderhouden door een intern team van developers. Zij fiksen problemen, zorgen voor nieuwe updates en aanpassingen. Hierdoor wordt de software heel flexibel en goed toegepast op uw bedrijf. Het is echter wel een dure oplossing, niet echt geschikt voor een klein bedrijfje. 

Meer informatie over E-Commerce?

Vragen over E-Commerce of andere bedrijfssoftware?
Neem contact op met Jaap Lucas voor een vrijblijvend gesprek.