085-0494494

panel
Home > Xperit Solutions | ERP

Xperit Solutions | ERP

Xperit Solutions levert en implementeert Microsoft Dynamics bedrijfssoftware. Vanwege onze ruime implementatie ervaring bij soortgelijke bedrijven herkennen we veel van de uitdagingen die u als productie- of handelsbedrijf tegenkomt. Aan een half woord hebben we genoeg.

Volg deze leverancier

Oplossingen

Microsoft Dynamics NAV incl. X/Suite branche add-ons zoals X/Trade, X/Manufacturing en X/Send. Tevens gespecialiseerd in Jet Reports BI tools.

Certificeringen

Microsoft certified partner voor ERP en Learning. Jet Reports certified.

Branches

Groothandelsbedrijven (B2B), Maakindustrie (discrete productie), Incl. After Sales Service

Klanten

Metaalketen, Kargro, Microline, Nivoba, Spijkstaal Electro, J.J. Darboven, Maegis, HIT Trading, Installatiebalie.nl, Shada en Tyro Remotes etc.

Klantcases

Meer over Xperit Solutions
Interview met Xperit Solutions

Of eigenlijk Xperit Solutions BV, want zo heten ze voluit. Ze leveren als softwareleverancier niet alleen software, maar ontwikkelen en helpen ondernemers slimme software te implementeren.

Zo maken ze bedrijfsgegevens inzichtelijk, bijvoorbeeld met Microsoft Dynamics NAV. We willen weten hoe ze dit doen en vragen het aan Maritt ten Hoedt, marketingmedewerker bij Xperit.

Welke oplossingen biedt Xperit?

Met behulp van slimme bedrijfssoftware optimaliseren ondernemers hun bedrijfsprocessen. Xperit ontwikkelt en installeert die software graag voor bedrijven. Wij leveren een standaardoplossing die wereldwijd gebruikt wordt. Deze oplossing wordt op maat ingericht en geconfigureerd voor productie- en handelsbedrijven. Met deze software krijgt een onderneming actueel inzicht, is de voorraad optimaal en krijg je betere marges. Xperit heeft eigen ontwikkelde add-ons, genaamd X/Suite, die kunnen worden toegevoegd op de standaard Microsoft Dynamics NAV Software. Deze add-ons zijn speciaal ontwikkeld voor productie- en handelsbedrijven, die wij hiermee het werk een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Waarom Xperit?

Ons DNA bestaat niet uit X en Y of nulletjes en eentjes. De drie belangrijkste letters uit het alfabet zijn voor ons de E, de R en de P, dat staat voor Enthousiast, Resultaatgericht en Professioneel. Onze consultants beschikken namelijk naast een flinke dosis kennis ook over een gezond arbeidsethos. We denken mee, we doen het samen.

Voor wie? 

Bij Xperit hebben we veel productie- en handelsbedrijven als klant. We hebben veel achtergrondkennis over die branches en daardoor kunnen we snel schakelen. Zo draait het bij productiebedrijven om efficiënte werkprocessen; het kan altijd beter, sneller en goedkoper. Daar helpt onze software bij. Maar natuurlijk helpen we ook graag bedrijven uit andere branches, en zijn daar ook prima toe in staat.

Is Xperit meer dan alleen software?

Bij Xperit staan er altijd technische- en supportconsultants klaar om de klanten te helpen bij vragen. Daarnaast zorgt Xperit ook voor de hosting. Wij leveren de software, maar helpen bedrijven om de software ook op de juiste wijze te gebruiken. Wij denken mee over optimalisatie in software én processen en zijn sterk in operationele nazorg.

Wat zijn ontwikkelingen in de sector waar volgens u rekening mee moet worden gehouden?

Groothandels zien hun speelveld door digitalisering en de opkomst van E-commerce drastisch veranderen. De macht in de keten verschuift en nieuwe concurrenten dienen zich aan. Deze ontwikkelingen dwingen groothandels om meer regie te pakken. Voor deze bedrijven is het van belang om uit te blinken in digitalisering en het gebruik van data en door slimmere voorraadposities aan te houden om aan snellere levertijden te kunnen voldoen. Met de oplossing van Xperit hebben ondernemers alle data in één digitaal overzicht en kunnen zij aan bijvoorbeeld deze snellere levertijden voldoen.

Wanneer is Xperit pas echt tevreden? 

Wij zijn pas echt tevreden als wij waarde toevoegen bij de klant. Helpen zit in ons DNA.

Toon het volledige interview

Productie-  en handelsbedrijven helpen om grip te krijgen op hun kritische bedrijfsprocessen. Dat is de ambitieuze missie van Xperit. Een ondernemer moet in één oogopslag kunnen zien hoe de voor zijn business kritische zaken er voor staan. Gegevens over klanten, producten, leveranciers, levertijden, omzet, voorraden, financiën. Verzin het en het kan inzichtelijk gemaakt worden. Met dat inzicht kan je kosten beheersen, productiviteit verbeteren, processen innoveren en automatiseren, voorraadbeheer optimaliseren en noem maar op.

Pragmatisch

Om dat voor elkaar te krijgen maakt Xperit gebruik van Microsoft Dynamics NAV bedrijfssoftware, aangevuld met in eigen beheer en in nauwe samenwerking met haar klanten ontwikkelde X/Suite add-ons. Het Barneveldse bedrijf levert de software en helpt ondernemingen om de software ook op de juiste wijze te gebruiken. De werkwijze van Xperit is pragmatisch. In eerste instantie proberen we de probleemstelling scherp te krijgen. Wat zijn de eisen en wensen van een ondernemer? Wat ontbreekt er momenteel aan hun systeem? Waar zijn ze tevreden over en waar ontevreden? Vervolgens brengen we alles in kaart en wordt de applicatie ingericht en in gebruik genomen.

Afhankelijk van de grootte van een onderneming neemt dit hele proces zes tot negen maanden in beslag. Maar daarna is het “niet bedankt en tot ziens!” We werken in het hele proces samen met de klant als een professioneel team. We denken met ondernemers mee over optimalisatie in software én processen, veranderen mee met hún veranderingen, en zijn sterk in operationele nazorg. Wij nemen geen genoegen met een zesje voor klanttevredenheid, maar gaan minimaal voor de acht. We durven wel te zeggen dat we hiermee onderscheidend zijn in onze branche.

Business ervaring

Het team van Xperit bestaat uit professionals met grondige vakkennis van de markt en een gedegen business ervaring. Onze grote uitdaging is dan ook om ons team aan te vullen met mensen met vergelijkbare kennis, passie en energie die onze bedrijfscultuur kennen en adopteren zodat we optimaal kunnen samenwerken met opdrachtgevers. Het in 2008 opgerichte bedrijf wist in korte tijd een stabiele klantenkring op te bouwen.

Neemt contact op met Xperit Solutions Bezoek de website