085-0494494

panel
Home > Xperit Solutions | ERP

Xperit Solutions | ERP

Productie- en handelsbedrijven helpen om grip te krijgen op hun kritische bedrijfsprocessen. Dat is de ambitieuze missie van Xperit. Een ondernemer moet in één oogopslag kunnen zien hoe de voor zijn business kritische zaken er voor staan.

Volg deze leverancier

Oplossingen

Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen NAV) inclusief X/Suite branchespecifieke add-ons zoals X/Trade en X/Manufacturing. Ook gespecialiseerd in Power BI.

Certificeringen

Microsoft certified Gold partner

Branches

Groothandels, maakindustrie (dicrete productie) inclusief after sales service.

Klanten

Metaalketen, Kargro, Microline, Spijkstaal, Darboven, HIT Trading, Installatiebalie.nl, Shada, Tyro Remotes, WAM Denim, Zasco, Titan LNG, van Nifterik.

Klantcases

Meer over Xperit Solutions
Interview met Xperit Solutions

Xperit Solutions levert als softwareleverancier niet alleen software, maar ontwikkelt en helpt ondernemers slimme software te implementeren.

Zo maken ze bedrijfsgegevens inzichtelijk, bijvoorbeeld met Microsoft Dynamics 365 Business Central. We willen weten hoe ze dit doen en vragen het aan Rosita Stolwijk, marketing manager bij Xperit.

Welke oplossingen biedt Xperit?

Met behulp van slimme bedrijfssoftware optimaliseren ondernemers hun bedrijfsprocessen. Microsoft D365 Business Central geeft deze ondernemers de controle over financiën en vereenvoudigt de toelevering, productie en andere bedrijfsactiviteiten. Het blinkt uit in ondersteuning van de logistiek: magazijn- en voorraadbeheer. En als dat nog niet genoeg is doen wij daar met het Xperit team graag een schepje bovenop met een eigen ontwikkelde add-ons, speciaal voor groothandels en productiebedrijven. Daarnaast is het steeds belangrijker inzicht te verkrijgen in de bedrijfsresultaten. We bieden daarom een totaaloplossing met gebruik van Power BI, overzichtelijke dashboards en rapporten, overal en altijd beschikbaar. 

Waarom Xperit?

Ons DNA bestaat niet uit X en Y of nulletjes en eentjes. De drie belangrijkste letters uit het alfabet zijn voor ons de E, de R en de P, dat staat voor Enthousiast, Resultaatgericht en Professioneel. Onze consultants beschikken namelijk naast een flinke dosis kennis ook over een gezond arbeidsethos. We denken mee, we doen het samen.

Voor wie? 

Bij Xperit hebben we veel productie- en handelsbedrijven als klant. We hebben veel achtergrondkennis over die branches en daardoor kunnen we snel schakelen. Zo draait het bij productiebedrijven om efficiënte werkprocessen; het kan altijd beter, sneller en goedkoper. Daar helpt onze software bij.

Is Xperit meer dan alleen software?

Wij leveren de software, maar helpen bedrijven om de software ook op de juiste wijze te gebruiken. Wij denken mee over optimalisatie in software én processen en zijn sterk in operationele nazorg.

Wat zijn ontwikkelingen in de sector waar volgens u rekening mee moet worden gehouden?

Digitale transformatie is een populaire term. De transitie naar de cloud gaat verder en steeds meer productie- en handelsbedrijven gaan ook met hun business software over naar de cloud. Ze zien steeds meer mogelijkheden, zeker wanneer deze bedrijven willen doorgroeien. E-commerce blijft een grote rol spelen waarbij de klantervaring voorop staat.

Verdere procesautomatisering leidt in de industrie tot hogere productiviteit en betere aansluiting van processen met andere partijen. Het gaat met procesautomatisering niet alleen om het realiseren van een hogere arbeidsproductiviteit, maar ook om het creëren van flexibiliteit in de productie en het kunnen aansluiten van processen op die van leverancier en afnemer.

Met de cloud-oplossing van Xperit hebben ondernemers een toekomstgericht platform, welke altijd up to date blijft en eenvoudig is uit te breiden indien de processen daar om vragen.

Wanneer is Xperit pas echt tevreden? 

Wij zijn pas echt tevreden als wij waarde toevoegen bij de klant. Helpen zit in ons DNA.

Toon het volledige interview

Productie- en handelsbedrijven helpen om grip te krijgen op hun kritische bedrijfsprocessen. Dat is de ambitieuze missie van Xperit. Een ondernemer moet in één oogopslag kunnen zien hoe de voor zijn business kritische zaken er voor staan. Gegevens over klanten, producten, leveranciers, levertijden, omzet, voorraden, financiën. Verzin het en het kan inzichtelijk gemaakt worden. Met dat inzicht kan je kosten beheersen, productiviteit verbeteren, processen innoveren en automatiseren, voorraadbeheer optimaliseren en noem maar op.

Pragmatisch

Om dat voor elkaar te krijgen maakt Xperit gebruik van Microsoft Dynamics 365 Business Central bedrijfssoftware, aangevuld met in eigen beheer en in nauwe samenwerking met haar klanten ontwikkelde X/Suite add-ons. Het Barneveldse bedrijf levert de software en helpt ondernemingen om de software ook op de juiste wijze te gebruiken. De werkwijze van Xperit is pragmatisch. In eerste instantie proberen we de probleemstelling scherp te krijgen. Wat zijn de eisen en wensen van een ondernemer? Wat ontbreekt er momenteel aan hun systeem? Waar zijn ze tevreden over en waar ontevreden? Vervolgens brengen we alles in kaart en wordt de applicatie ingericht en in gebruik genomen.

Afhankelijk van de grootte van een onderneming neemt dit hele proces zes tot negen maanden in beslag. Maar daarna is het “niet bedankt en tot ziens!” We werken in het hele proces samen met de klant als een professioneel team. We denken met ondernemers mee over optimalisatie in software én processen, veranderen mee met hún veranderingen, en zijn sterk in operationele nazorg. Wij nemen geen genoegen met een zesje voor klanttevredenheid, maar gaan minimaal voor de acht. We durven wel te zeggen dat we hiermee onderscheidend zijn in onze branche.

Business ervaring

Het team van Xperit bestaat uit professionals met grondige vakkennis van de markt en een gedegen business ervaring. Onze grote uitdaging is dan ook om ons team aan te vullen met mensen met vergelijkbare kennis, passie en energie die onze bedrijfscultuur kennen en adopteren zodat we optimaal kunnen samenwerken met opdrachtgevers. Het in 2008 opgerichte bedrijf wist in korte tijd een stabiele klantenkring op te bouwen.

Neemt contact op met Xperit Solutions Bezoek de website